Afbeelding
Foto: M. de Lange

Pleisterplaats de Bol in Varik dreigt een camping te worden, dorpsbewoners komen in verzet

Nieuws 1.842 keer gelezen

VARIK  • Er zijn zorgen over Pleisterplaats de Bol op de uiterwaarde bij het veer in Varik. Officieel is mogen daar vijf campers staan, vaak staan er veel meer. Bewoners van Varik willen ‘hun’ Bol weer terug als recreatiegebied en ontmoetingsplaats voor zichzelf en bezoekers.

“We kunnen de bankjes niet meer gebruiken en voelen ons niet welkom daar. Er mag maar twee nachten daar verbleven worden, ze blijven veel langer”, aldus een bezorgde Varikse. Dinsdag 21 november, aan de vooravond van de verkiezingen, was een afvaardiging van de gemeenteraad op bezoek in Varik. 

Op de agenda stond onder andere de herinrichting van pleisterplaats de Bol na de dijkverzwaring. Er wordt op dit moment volop gewerkt aan de dijk. Dorpstafel Heesselt/Varik vond het een goed moment om samen met de bewoners de raadslieden te informeren over hun zorgen en hun beeld van de toekomst van pleisterplaats de Bol.

Geen camping
“De vraag is of we de camperplaats wel terug willen hebben na de dijkverzwaring”, stelde Roeland Grip van het bestuur van de Dorpstafel, “we willen op die plaats in ieder geval geen camping hebben en daar lijkt het nu wel op.” Bewoners klaagden over het ‘bedorven’ uitzicht op de campers vanaf de stompe toren.

En ook over de vervuiling om de campers heen. Inmiddels wordt dat beheerd en gefaciliteerd door het tegenovergelegen Veerhuis, zij legen bijvoorbeeld de vuilnisbakken. En daar moet ook afgerekend worden voor de overnachtingen. Aanwezige raadsleden nemen de zorgen en opmerkingen van de bewoners mee naar de gemeenteraad. 

De bewoners benadrukten dat zij wel graag betrokken willen blijven bij de uitvoering van plannen. De Dorpstafel overweegt om contact op te nemen met Rijkswaterstaat, dat is de eigenaar van de uiterwaarden. 

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden