De ontknoping
De ontknoping Foto: Nienke Dibbets

Uitverkochte opvoeringen Vals Spel! van toneelvereniging De Gulle Lach

Nieuws 1.383 keer gelezen

VARIK • Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond heeft toneelvereniging De Gulle Lach in dorpshuis Toevershof in Varik het toneelstuk Vals Spel! voor ruim 220 mensen opgevoerd.

De tragikomedie geschreven door Ad de Bont en geregisseerd door Oscar Siegelaar en Roeland Grip is goed ontvangen door het publiek. De scènes volgden elkaar in rap tempo op. Het publiek moest bij de les blijven om het verhaal niet kwijt te raken. Na afloop was er beide avonden volop gelegenheid om gezellig na te praten in de Toeverij.

Zaterdagavond was ook de schrijver aanwezig. Hij sprak zijn waardering uit over de invulling en opvoering van zijn ongeveer acht jaar geleden geschreven toneelstuk. “Het is belangrijk dat verenigingen als De Gulle Lach dergelijke avonden verzorgen, zeker in kleine dorpen. Het zorgt voor verbinding”, aldus Ad.

Regisseur Oscar Siegelaar
Het is de eerste keer dat de spelers van De Gulle Lach zijn geregisseerd door Oscar Siegelaar. De samenwerking is beide partijen goed bevallen. De spelers hebben veel geleerd van zijn gedreven, positieve regie en kijken terug op twee geslaagde opvoeringen. Ook Oscar kijkt tevreden terug: “Toen ik aan dit avontuur begon wist ik niet waar we zouden eindigen. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat”.

Na de opvoeringen van afgelopen weekend last De Gulle Lach een korte winterstop in. In het nieuwe jaar gaat zij samen met regisseurs Oscar Siegelaar en Roeland Grip door. Iedereen die aan wil sluiten op of achter het podium is van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app