• De nieuwe duiventil werd op een hoge paal geplaatst.
• De nieuwe duiventil werd op een hoge paal geplaatst. Foto: aangeleverd

Opleidingscentrum bouwt duiventil voor Tiels ‘Hertenkamp’

Nieuws 532 keer gelezen

GELDERMALSEN/TIEL • Het Hertenkamp aan de Nieuwe Tielseweg heeft een nieuwe duiventil. De oude duiventil was helemaal op en de sierduiven die er gebruik van maakten waren inmiddels ‘gevlogen’.

Het bijzondere aan de nieuwe duiventil, die helemaal van Douglas-hout is gemaakt, is dat hij door twee leerlingen van het opleidingscentrum Bouwmensen Rivierengebied in Geldermalsen is gebouwd. 

Het initiatief kwam van de beheerder van het Hertenkamp, Tom van der Klaauw. Hij nam contact op met de school. Drie weken later kwam er al een telefoontje dat de duiventil klaarstond.

Hout overgehouden
“Wij doen geen commercieel  werk, maar dienen soms wel  het maatschappelijk belang, zoals het hertenkampje of de Cambier”, zegt instructeur Leon van der Heijden, die de leerlingen begeleidt. “Bijkomend voordeel was dat we van een andere klus nog wat hout over hadden, dus we konden ‘m kosteloos maken.”

Kapje was uitdaging
De vorm van de duiventil is zeskantig en dat maakte de klus er volgens Van der Heijden niet eenvoudiger op. “Zo moesten we over het kapje wel even nadenken. Dat was wel een uitdaging, zeker voor de twee jongens die de duiventil onder begeleiding hebben gemaakt.”

De duiventil staat inmiddels op een paal in het dierenparkje, zodat er nieuwe sierduiven kunnen worden gekocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app