Afbeelding
Foto: Frank Pietersen

Koninklijke onderscheiding voor Riet Kardol – Van Oijen uit Waardenburg

Nieuws 2.204 keer gelezen

WAARDENBURG • Weldoener en organisator voor goede doelen M. Kardol - Van Oijen is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Uit handen van burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe kreeg de inwoner van Waardenburg de Koninklijke onderscheiding uitgereikt. 

Als oprichtster van de lokale werkgroep Waardenburg van de stichting Samarita, werd zij zaterdag tijdens de viering van het vijftienjarig jubileum van de Stichting Samarita in de oude school in Waardenburg in het zonnetje gezet. Deze feestelijke bijeenkomst vond plaats in het bijzijn van familie, vrienden en vrijwilligers.

De Stichting Samarita
De Stichting Samarita ondersteunt christenen in Oost-Europa in de ruimste zin van het woord. Deze ondersteuning wordt verleend vanuit confessionaliteit en in overeenstemming met de Bijbel als het onfeilbare Woord van God.

Al ruim voor de oprichting van de lokale werkgroep Waardenburg, was Kardol - van Oijen actief met het werven van fondsen en dit is in 2008 geformaliseerd tot een stichting.

Tweedehands speelgoedwinkel
Dat zij betrokken is met hart en ziel, blijkt bijvoorbeeld uit haar woning, die voor een groot deel als tweedehands speelgoedwinkel was ingericht. De opbrengst komt ten goede van Samarita.

Ingezamelde hulpgoederen
Ook organiseert ze tweemaal per jaar een transport voor de ingezamelde hulpgoederen voor de lokale projecten. Ze gaat zelf mee met deze transporten, om te zorgen dat alles goed terecht komt en te zien waar nog meer behoefte aan is.

Op sommige plekken is de situatie zo schrijnend, dat lokaal voedsel en verbandmiddelen worden gekocht om uit te kunnen delen aan een TBC ziekenhuis en mensen die wonen op een vuilnisbelt.

School voor Roma kinderen
De stichting Samarita steunt financieel onder andere: een school voor Roma kinderen, een kindertehuis een thuiszorgorganisatie en een bejaardentehuis. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne worden noodhulptransporten verzorgd met onder andere generators. Lees meer over Stichting Samarita op: www.samarita.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app