Leerlingen van de LIngeborgh op bezoek in Repair Café
Leerlingen van de LIngeborgh op bezoek in Repair Café Foto:Foto: Cees Hoogteyling

Jeugd op bezoek bij repair-café Geldermalsen

Nieuws Fotoseries 781 keer gelezen

GELDERMALSEN • De 3e-jaars leerlingen van de groene VMBO-school de Lingeborgh in Geldermalsen volgen het project duurzaamheid. Voor de school is duurzaamheid een containerbegrip om er maar een paar te noemen, duurzaam en circulair bouwen, voedselverspilling en de wegwerpmaatschappij. 

De leerlingen brengen, om met alle facetten in aanraking te komen, bezoeken aan de bedrijven en instellingen die met verduurzamen bezig zijn. Er worden zelfs stageplaatsen voor de leerlingen geregeld. 

De spil in deze organisatie Liset Nab: “We willen een groene school zijn en vinden het belangrijk dat onze leerlingen met zoveel mogelijk bedrijven in aanraking komen. Drie groepen van elk vijftien leerlingen zijn vandaag bij het Repair Café en veel van hen hebben iets meegenomen, wat ze van plan waren weg te gooien. 

Nu ontdekken ze dat het vaak nog te maken is. We zijn blij dat ons verzoek zo positief is ontvangen.” Gewoonlijk is Repair Café Geldermalsen elke laatste zaterdag van de maand geopend om belangstellenden te ontvangen met kapotte spullen of textiel. 

Theo Verhooren van Repair Café: “Toen we het verzoek kregen om hieraan mee te werken, waren onze vrijwilligers direct enthousiast. We zijn allemaal voor duurzaamheid en daarmee geld en grondstoffen besparen. Voor succes kunnen we niet buiten de jeugd. 

Fijn dat we mogen en kunnen bijdragen aan de bewustwording van duurzaamheid. Wat is mooier dan met jonge mensen te mogen werken en hen wat te mogen leren. Het is een leuke ervaring om te zien dat er vooral bij meisjes tegenwoordig zoveel belangstelling is voor techniek.” 

Docent Karlijn Simens:”Ik heb het gevoel dat de jeugd het een mooie ervaring vindt te zien dat ze zelf best een bladzuiger kunnen maken, of een stekker aan een snoer te zetten. Maar ook te ontdekken dat er op diverse apparaten, na de reparatie wel de veiligheid schakelaar weer moet worden aangezet.”

Cees Hoogteyling

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app