Afbeelding
Foto: Walter Post

Drieduizend leerlingen beleven Logistieke Roadshow

Nieuws 960 keer gelezen

REGIO • De vierde editie van de Logistieke Roadshow is op maandagochtend 2 oktober van start gegaan op het Lingecollege in Tiel. Het doel is om de komende weken zo veel mogelijk scholieren in zowel Oost- als West Nederland enthousiast te maken voor de logistieke sector. 

Eentje die onmisbaar is voor onze samenleving, maar kampt met enorme personeelstekorten mede door de onbekendheid van het werk en toenemende vergrijzing. Deze week zijn de scholen in zowel Tiel, Druten, Zaltbommel, Geldermalsen en Culemborg aan de beurt.

Gea van Dijk, decaan Lingecollege Tiel: “De Logistieke Roadshow is een gouden constructie. Spelbegeleiding, doe activiteiten gekoppeld aan spelelementen, en bij ons in huis op het keuzemoment voor leerlingen van het vmbo. Een mooie manier om het beeld van de logistiek te vormen, mocht je een ander ervan in je hoofd hebben.”

Instroom opleidingen vergroten
De aanleiding voor dit initiatief is het personeelstekort in de sector door onder andere vergrijzing van het huidige personeel. Landelijk is al een aantal jaar een daling te zien in het aantal leerlingen te zien dat kiest voor een logistieke opleiding. Daarom is gekozen voor dit concept, zodat leerlingen zelf beleven en ervaren dat een logistiek beroep ontzettend interessant en leuk is. Dit alles met als doel om de instroom van de logistieke opleidingen te vergroten.

Masterclass & challenges
Het programma begint met een interactieve masterclass door een lokale ondernemer in de week voorafgaand aan de roadshow. Een week later komt de vrachtwagen langs, om een smakelijke tour door de wereld van de logistiek te maken.

De scholieren gaan aan de slag om een bezorger die steelt te vinden in een pop-up escape room, worden uitgedaagd om een optimale reisplanning te maken voor de inkoop van ingrediënten voor het maken van hamburgers, gaan aan de slag met een puzzel van frisdrankkratten en krijgen de taak om de juiste pizza-orders te bezorgen bij de goede voordeur. Ze ontdekken al spelenderwijs welke functies er allemaal zijn binnen de sector, zoals: planner, chauffeur, orderpicker, supply chain manager, manager en adviseur.

Over de Logistieke Roadshow
Na drie succesvolle edities, is de Logistieke Roadshow dit jaar opnieuw van start gegaan. Dit jaar trekt de roadshow langs ruim vijftig scholen in zowel Oost- als West-Nederland. Er nemen drieduizend leerlingen deel aan het programma. De roadshow wordt mede mogelijk gemaakt door Logistics Valley en Burgers Group.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app