• De openingshandeling.
• De openingshandeling.
met video en foto’s

Opening publieksgedeelte nieuwe gemeentehuis in Geldermalsen

Nieuws Fotoseries 2.776 keer gelezen

GELDERMALSEN • De verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis in Geldermalsen is nog in volle gang, maar vandaag werd al een gedeelte geopend. Het publiek kan vanaf vanmiddag al in het nieuwe gemeentehuis terecht, de nieuwe publieksbalie is geopend.

Terwijl het college het startschot gaf mochten de betrokken medewerkers het pakpapier van de nieuwe balie afscheuren. Vervolgens was de heer Van de Gun uit Beesd uitgenodigd om als eerste inwoner gebruik te gaan maken van de nieuwe publieksbalie. Hij kreeg uit handen van de burgemeester zijn nieuwe rijbewijs.

Opening in delen
De opening van het nieuwe gemeentehuis gaat in delen. Als eerste kunnen de inwoners nu weer gebruik maken van het nieuwe pand voor alle dienstverlening, ondertussen wordt er nog hard gewerkt om de werkplekken voor de medewerkers gereed te maken. Zij kunnen half november terecht. Als laatste is het de beurt aan de gemeenteraad, de raadszaal zal pas begin volgend jaar in gebruik genomen gaan worden.

Werkplekken
In het nieuwe gebouw zijn 120 formele werkplekken. De rest van de ruimten is ingericht als vergaderruimten, spreekkamers, ateliers enzovoorts. Er kunnen zo’n 350 tot 400 mensen in het gebouw werken, maar dat zal zelden voorkomen. Het is namelijk de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk thuis werkt.

Hybride werken
De huisvestingsvisie van de gemeente West Betuwe is dan ook: thuis werken en op kantoor overleggen en ontmoeten. Deze werkwijze werd al eerder in de praktijk gebracht maar is aangescherpt door corona. De ruimten zijn voorzien van alle mogelijke moderne snufjes om hybride te kunnen werken. Overal zijn schermen voor contact met een medewerker die vanuit huis mee kan doen aan een overleg.

Duurzaam
Het pand is duurzaam gebouwd en gasloos. De vroegere binnentuin is overdekt en vormt het centrale ontmoetingspunt van het pand. Hier is ook de bedrijfskantine straks gevestigd. Dit gedeelte van het pand, samen met de publieksbalie wordt het zogenaamde ‘rumoer-gedeelte’ genoemd. Wat verder in het pand is dan het ‘ruis-gedeelte’ niet voor publiek toegankelijk, hier wordt vergaderd en gewerkt. Nog verder pand inwaarts is dan het ‘rust-gedeelte’, waar stilte overheerst om geconcentreerd te kunnen werken.

Flexwerken
Alle medewerkers kunnen flexwerken, en dus gaan zitten waar ze willen, behalve de griffier en het directie-secretariaat heeft niemand meer een eigen werkplek, zelf de burgemeester niet! Via een intern online reserveringssysteem kunnen collega’s straks een werkplek of spreekkamer reserveren.

Nico van de Poel is projectmanager van het gebouw en verzorgde deze opening voor genodigden. De officiële opening is op 12 januari 2024, dat is tevens het eerste lustrum want gemeente West Betuwe bestaat dan precies vijf jaar, die avond is dan ook de nieuwjaarsreceptie.


Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

• de heer en mevrouw Van de Gun uit Beesd
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
• de architecten
• volop werkzaamheden
• werken terwijl er nog gebouwd wordt
• kluisjes voor medewerkers
• de voormalige binnentuin
• de voormalige binnentuin
• dit wordt de raadszaal
• het nood-gemeentehuis
• de tuin wordt nog aangelegd
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app