Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ad Astra viert 125-jarig jubileum

Nieuws 886 keer gelezen

ASPEREN • Ad Astra vierde afgelopen zaterdag hun 125-jarig jubileum.

De fanfare Ad Astra die in 1898 werd opgericht groeide door de jaren heen uit tot een volwaardige muziekvereniging met leerlingenorkest, slagwerkgroep en fanfareorkest. Zaterdag werd dit gevierd met alle actieve muzikanten, oud-leden en publiek.

Musiceren met oud-leden

Ter gelegenheid van deze jubileumdag waren oud-leden uitgenodigd om weer een dag te komen musiceren. Deze reünisten startten de dag vol goede moed met hun eerste repetitie sinds jaren. Na een welverdiende lunch volgde een gezamenlijke repetitiemiddag met het volledige fanfareorkest en de slagwerkgroep.

Samen muziek maken en mooie verhalen delen vormden de basis voor deze dag. En daar was onder andere tijdens het diner volop tijd voor. Druk werd er gebladerd door de oude boeken, foto’s en krantenartikelen uit vervlogen tijden.

Concertavond

’s Avonds beet de slagwerkgroep met reünisten onder leiding van John Derks het spits af op het concert. Gevolgd door het leerlingeorkest onder leiding van Ron van Duffelen. Na de pauze was het de beurt aan het fanfareorkest onder leiding van Joop Nijholt. Pas de dertiende dirigent in de geschiedenis van Ad Astra. 

Het slotstuk van de concertavond was voor het fanfareorkest inclusief reünisten onder leiding van Ron van Duffelen. Een mooi bezet orkest liet horen dat je muziek maken nooit verleert. Voor de toegift verschenen alle muikanten op het podium; leerlingen, slagwerkers, blazers en reünisten.

Oorkonde en zilveren medaille

Namens de provinciale Muziekbond Gelderland Flevoland (MBGF) ontving Ad Astra een oorkonde en de zilveren medaille met vergulde kroon voor haar 125-jarig jubileum. Alle muzikanten en reünisten kijken terug op een mooie en waardevolle dag. En wie weet hebben enkele reünisten de smaak weer te pakken.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app