Afbeelding
Foto: 123rf.com

Platform Toegankelijk West Betuwe doet mee aan Week van de Toegankelijkheid

Nieuws 1.221 keer gelezen

OPHEMERT • Platform Toegankelijk West Betuwe doet mee aan de Week van de Toegankelijk. Deze week ging op 2 oktober van start. Deze dag organiseert het platform een schouw in Huis op Hemert. Er wordt gelet op de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. 

Op woensdag 4 oktober organiseert het platform tussen 10:00-12:00 uur een schouw in Huis op Hemert waarbij gelet wordt op de sociale en fysieke toegankelijkheid van het dorpshuisgebouw voor mensen met een beperking. Zo wordt er gekeken naar goed bereikbare ruimtes, toegankelijkheid van de entree, een prettige bejegening en de aanwezigheid van een toegankelijk toilet. 

Ook wordt de buitenomgeving getest op toegankelijke wandelroutes naar de locatie toe. Het thema van ‘De week van de toegankelijkheid’ is ‘Toegankelijkheid Loont’ en dat geldt zeker ook voor alle dorpshuizen in West Betuwe. Want toegankelijkheid heeft voor veel meer mensen voordelen. 

Voor iedereen toegankelijk
Een toegankelijk dorpshuis is een gastvrij dorpshuis en trekt meer bezoekers. In het hele land worden net als in Ophemert van 2 t/m 6 oktober activiteiten georganiseerd zoals voorstellingen, stadswandelingen, rondleidingen, prijsuitreikingen, webinars en workshops, www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Het Platform Toegankelijk West Betuwe is niet alleen in deze week maar het hele jaar door actief. Bijvoorbeeld door het geven van schouwen, het organiseren van bijeenkomsten , bewustzijn creëren en het agenderen van toegankelijkheidsvraagstukken. 

Platform Toegankelijk West Betuwe
Het motto van het Platform is: ‘Niets over ons, Zonder ons!’ Iedereen moet gewoon mee kunnen doen en niet letterlijk of figuurlijk buiten gesloten worden. Dat maakt het voor iedereen beter. Ook bijdragen aan het Platform? Neem contact op via toegankelijkwestbetuwe@gmail.com, www.toegankelijkwestbetuwe.nl.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app