• Deze week wordt de romantische komedie 'Only You' vertoond.
• Deze week wordt de romantische komedie 'Only You' vertoond. Foto: Aangeleverd

Programma Lingefilm met romantische komedie ‘Only You’

Nieuws 1.544 keer gelezen

GELDERMALSEN • Lingefilm draait deze week weer een divers programma. Er is romantisch melodram, scifi-komedie, familiefilm en een waargebeurd drama te zien.

Only You
In Only You kunnen de liefhebbers van romantische komedies genieten: Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is.

Als ze echter op een avond Arthur (Egbert-Jan Weeber) ontmoet, die op het punt staat alles achter zich te laten voor een lange reis, verandert in één klap alles. Ze voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken en alle plannen lijken van de baan. Dan blijkt dat Arthur een dramatisch geheim met zich meedraagt.

De bijzondere speelfilm Asteroid City, een sciencefictionfilm én romantische tragikomedie in pasteltinten van über-stilist Wes Anderson, volgt de spectaculaire gebeurtenissen tijdens een jaarlijkse Junior Stargazer-conventie in 1955. 

Met dito spectaculaire cast, onder wie Scarlett Johansson, Tom Hanks en Tilda Swinton, voor wie Anderson een keur aan eigenzinnige en droogkomische personages schreef. De film is te zien op vrijdag 6 oktober om 20.30 uur.

De Bellinga’s

De Bellinga’s: Vakantie op Stelten: In dit nieuwe avontuur van de populaire vlogfamilie, die al jaren filmpjes post op YouTube en honderdduizenden volgers heeft, is het vakantie en heeft de hele familie Bellinga de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. 

Ze hebben er mega veel zin in, maar weten nog niet dat papa Daniël per ongeluk het vakantiegeld is kwijtgeraakt… De activiteiten voor kinderen worden georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek en in het kader van het Kinderboekenweekthema: ‘Bij mij thuis’. 

De film is te zien op zondag 8 oktober om 11.00 (autismevriendelijk) en 14.30 uur met gratis activiteit. 

The Breath of Life

Nummer 18 – The Breath of Life is gebaseerd op het leven van de regisseur zelf. Guido van der Werve is een succesvol video- en performancekunstenaar, klassiek pianist en componist. Hij schaakt op hoog niveau en rent ultramarathons. Dit leven kwam in 2016 abrupt tot stilstand na een ernstig ongeluk, waarna hij lange tijd moest revalideren. 

Bij deze voorstelling gaat journalist Jeroen Wijngaard in gesprek met de regisseur en met de jonge actrice uit Geldermalsen Suze van Oort, die in de film een belangrijke rol speelt. De film begint om 20.00 uur.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app