Afbeelding
Foto: ingimage

Innovatieve Spraysimulator voor studenten Schilderopleiding ROC Rivor

Nieuws 1.071 keer gelezen

GELDERMALSEN • Tweede- en derdejaars studenten van de Schilderopleiding aan ROC Rivor namen op donderdag 28 september de SimSpray Go feestelijk in gebruik. 

De Simspray biedt een virtuele omgeving waarin studenten op een duurzame en kostenbesparende manier trainen in het werken met spuitverf. ROC Rivor is hiermee een van de eerste mbo-opleiders die binnen de schilderopleiding met deze innovatieve techniek werkt.

Studenten kunnen eindeloos, op ieder moment en plaats onafhankelijk, oefenen zonder enige materiaalverspilling. Daarbij houdt de Simspray analyses en rapporten bij per student zodat er heel doelgericht getraind kan worden.

Duurzaamheid in de schijnwerpers
De SimSpray bij de opleiding Schilder is niet zomaar een gadget; het is een belangrijke stap in het verduurzamen van de opleiding. 

Het spuiten met echte verf wordt niet compleet vervangen, maar door al vroeg in de opleiding virtueel te oefenen (en fouten te mogen maken) verbeteren de studenten hun vaardigheden zonder daadwerkelijk verf te gebruiken. Bovendien biedt de SimSpray ook nog aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbeheersing.

Beter voorbereid op de arbeidsmarkt
Correct werken als verfspuiter behelst ervaring. Verf spuiten wordt in het bedrijfsleven steeds meer toegepast en zal in de toekomst steeds meer worden gebruikt. Met de SimSpray kunnen studenten realistische situaties ervaren en zich vertrouwd maken met de spuittechniek voordat ze de arbeidsmarkt betreden.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app