Afbeelding
Foto: en tekst: Elly van Kuilenburg
met video

Pizza en puzzelen bij de Dorpsquiz in Geldermalsen

Nieuws 2.365 keer gelezen

GELDERMALSEN • Eindelijk is de dorpsquiz van Geldermalsen weer van start gegaan. Afgelopen zaterdag om 18:00 uur werden de vragen en opdrachten opgehaald en vlogen de teamleiders naar buiten. Schenkerij de Beurs was het startpunt. 

Er werd gezamenlijk afgeteld en het startsein gegeven. Dit jaar vertrokken de teams niet met lege handen. Voor ieder team stond een lekkere pizza klaar. De vijf mensen die de dorpsquiz organiseerden hadden er weer veel zin in. 

Samen antwoorden zoeken

Elk team zoekt een rustig plekje op om vervolgens alle antwoorden bij elkaar te puzzelen. Ze mogen gebruik maken van de kennis van de verschillende teamleden, maar mogen ook telefonische hulptroepen inschakelen. Ook zijn er tussendoor leuke opdrachten te doen. Iets met een hockeyveld en een donut. En ook dit jaar krijgt het team met de leukste outfit ook een bonuspunt.

Het spreidt zich uit als een olievlek

De Dorpsquiz Geldermalsen wordt door vijf fanatieke vrijwilligers bedacht en georganiseerd: Martine Eerelman-Hanselman, Arthur Eerelman, Gerrit Janssen, Yvonne de Penning-Smit en Wim Timmermans.

Martine Eerelman-Hanselman vertelt enthousiast over de quiz: “Het is de vierde keer dat we het organiseren. Er doen 22 teams mee. We hebben zes opdrachten en voor vier moeten ze de deur uit. Je moet best een flink team hebben. Je moet minimaal tien tot vijftien mensen in je team hebben om mee te doen. Anders red je het niet.” 

Inschakelen van hulplijnen 

“Vaak hebben ze dan ook nog allerlei hulplijnen. Het is een soort olievlek. Als je alle teamleden en hulptroepen bij elkaar optelt dan denk ik dat er wel vijf of zeshonderd mensen meedoen. Leuk wat je te weeg brengt.” 

“Ik werk in Oss, daar heb je al heel lang een quiz. In Brabant heb je dat in heel veel plaatsen. En dat vond ik zo leuk dat ik dacht, dat wil ik hier ook doen. Ik wist niet of het hier zou aanslaan. Hier kwam ik in contact met Gerrit en die had een beetje hetzelfde idee.”

Quiz en opdrachten

“We hebben een quiz boekje, maar ze moeten ook opdrachten doen. Dit jaar is er een opdracht bij een hockeyvereniging, maar voorgaande jaren hebben we ook voetbal en het kindercircus gehad. We hebben expres jeugdcategorieën erin gedaan om de jongeren erbij te betrekken.”

Om 23.00 uur moet het boekje weer ingeleverd worden. Wie zal er dit jaar met de winst vandoor gaan? De uitslag met prijsuitreiking wordt bekend gemaakt op 26 oktober.

https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/356476/deil-denkt-door-de-eeuwige-tweede-van-de-dorpsquiz-geldermalsen

https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/343321/vierde-dorpsquiz-geldermalsen-staat-in-de-startblokken

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app