Afbeelding
Fotoserie

Jubileumfeest Zonnebloem Neerijnen

Nieuws Fotoseries 1.223 keer gelezen

NEERIJNEN • Jubileumfeest, 25 jaar Zonnebloem Neerijnen, was voor de deelnemers een groot feest. Het feest was in het Hervormd Centrum van Opijnen.

De Zonnebloem afdeling Neerijnen vierde haar 25- jarig jubileum. Dat feestje is niet ongemerkt aan de trouwe bezoekers van de Zonnebloem voorbij gegaan. 

Het startschot van de dag werd gegeven in het Hervormd Centrum van Opijnen. Burgemeester Servaas Stoop was al vroeg afgereisd naar Opijnen om de feestgangesr te feliciteren. Hij moest de geweldige feesttaart aansnijden die geschonken werd door Het Bankethuis uit Est.

De Zonnebloem

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Over het hele land zijn er een duizend afdelingen, waarvan Neerijnen er een van is. De inzet is vooral voor mensen met een lichamelijke handicap en voor hen die in een sociaal isolement dreigen te komen, jong of oud. De afdeling Neerijnen komt iedere maand bij elkaar. In Neerijnen zijn het zo’n vijfentwintig vrijwilligers die zich inzetten voor het werk van de Zonnebloem. 

Er worden niet alleen gezellige middagen georganiseerd, maar ook reisjes, waarvan de bootreizen wel de bekendste zijn. Mensen die gehandicapt zijn en beperkt in hun bewegingsvrijheid worden veelal door de vrijwilligers thuis opgehaald. De Zonnebloem is een grote vrijwilligersorganisatie en wordt helemaal door vrijwilligers bestuurd. Inkomsten komen van een grote Zonnebloem loterij en het bedrijfsleven. Gelukkig heeft afdeling Neerijnen zelf ook een groot aantal sponsoren.

Corso

Na de koffie gingen de feestgangers naar Tiel en brachten zij een bezoek aan de corsowagens die nog te bezichtigen waren. Voor vele was dit een verrassing. Daarna gingen zij richting Van der Valk in Tiel, voor de lunch. De lunch werd muzikaal omlijst door duo 2 GiG, of ‘de twee girls in green’. Zangeres Melany Kreileman en Gerdi van Leest achter het toetsenbord.

Huldiging

Dames die al vanaf de oprichting als vrijwilliger actief waren werden door de voorzitter Sia Feenstra in het zonnetje gezet. De gouden speld, behorende bij 25 jaar inzet als vrijwilliger, was voor An Visee, Juul Derksen en Thea van Dijk. Joke van Dam werd zilver opgespeld, dit voor haar verdienste van tien jaar vrijwilliger. Naast de onderscheiding werd hen bloemen en een oorkonde aangeboden. Joost van Oostrum nam afscheid van het bestuur, voor zijn jaren trouwe dienst mocht hij een schilderijtje met daarop een zonnebloem mee naar huis nemen. 

Voorzitter Sia Feenstra: “Ik ben blij voorzitter te mogen zijn van deze afdeling van de Zonnebloem. Wat een feest en wat een blije gezichten. Ik heb waardering voor bestuurslid Hennie Blom, die de leiding van deze feestdag heeft gehad. Het klinkt in deze tijd niet als gewoon, maar we zijn een afdeling waar we geen bestuursprobleem hebben. Als voorzitter heb ik een geweldig team. Ze vinden het stuk voor stuk fijn dit mooie werk voor zoveel mensen te mogen doen. We zijn als bestuur blij dat we tegenwoordig ook veel mannen mogen verwelkomen op onze gezellige middagen.”

Cees Hoogteyling

• Voorzitter huldigde vrijwilligers van De Zonnebloem Neerijnen voor hun inzet.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app