Afbeelding

Cultuurevenement West Betuwe Bruist komt naar de Lingeborgh

Nieuws 1.138 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op dinsdag 10 oktober 2023 presenteren Welzijn West Betuwe, de Lingeborgh en het Collectief in opdracht van gemeente West Betuwe de tweede editie van West Betuwe Bruist voor iedereen die bijdraagt aan kunst en cultuur. 

Dit evenement is voor iedereen met interesse in kunst en cultuur of die al bijdraagt aan een cultureel West Betuwe. Dit keer staat de verbinding tussen jongeren en cultuurmakers centraal. Er zijn workshops, er is een cultuurmarkt en er zijn veel netwerkmogelijkheden. 

Jongeren inspireren

West Betuwe Bruist staat in het teken van het inspireren en activeren van jongeren voor het maken of beoefenen van kunst. Hiervoor gaan jongeren en kunstenaars met elkaar in gesprek, zijn er workshops en is er een cultuurmarkt. Om 12.45 starten de workshops voor jongeren, zoals graffiti spuiten, fotograferen met je smartphone of een band bootcamp.

Om 13.30 opent een spoken word artiest officieel de cultuurmarkt. Bezoekers kunnen hier actief aan de slag. ‘Draai een potje’ bij Riet en Paul Verbeek, bedruk een tasje bij Bibliotheek Rivierenland of zing Karaoke bij George Pancras.

Alessio de Martino

Onder begeleiding van een gespreksleider gaan jongeren en kunstenaars met elkaar in gesprek. Het doel hiervan is jongeren te betrekken bij kunst en cultuur in West Betuwe. Er wordt een antwoord gezocht op vragen zoals; ‘Hoe leg je de verbinding met jongeren?’ En ‘Hoe betrek je jongeren bij het versterken van het culturele veld?’

Als klap op de vuurpijl geeft BN’er Alessio de Martino een spetterend optreden. Alessio komt uit Meteren en is een voorbeeld van de mogelijkheden die kunst en cultuur bieden. 

Inspiratiesessies

Ook kunstenaars zitten niet stil, er worden verschillende inspiratiesessies aangeboden. Denk aan een sessie ‘Creatief met Canva’ door Nathalie Gerrits, ‘hoe bereik je jongeren via social media?’ van Mozaïek Welzijn of ‘een succesvolle start voor je onderneming’ door de Startversneller.

Meer informatie

Het volledige programma is te vinden op www.welzijnwestbetuwe.nl/westbetuwebruist. Bezoekers zijn voornamelijk jongeren tussen 14-16 jaar, cultuurmakers en geïnteresseerden uit West Betuwe. Men is welkom op 10 oktober tussen 13.30-16.30 uur bij de Lingeborgh in Geldermalsen. 

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden