Afbeelding
Foto: 123RF.com

Veilig Verkeer Nederland organiseert VVN Opfriscursus Auto in de gemeente

Nieuws 548 keer gelezen

HAAFTEN • Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert - in samenwerking met de gemeente West Betuwe - een VVN Opfriscursus voor automobilisten van 65 jaar en ouder uit de gemeente West Betuwe. Tijdens twee informele bijeenkomsten gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. 

Een auto biedt veel vrijheid en bestuurders willen dit graag lang blijven doen. Gelukkig hebben veel bestuurders jarenlange ervaring. Echter het kan lang geleden zijn geweest dat men een rijbewijs heeft gehaald. En ondertussen zijn vele kilometers afgelegd. Maar hoe zit het ook al weer met de verkeersregels? Naarmate men ouder wordt veranderen fysieke vaardigheden. Zoals het zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben op verkeersdeelname. Het is belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. VVN helpt daar graag bij. De cursisten zijn zowel op donderdag 2 als 9 november welkom. Graag vooraf aanmelden.

VVN Opfriscursus Auto
Deze cursus bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal twee uur. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op het rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag. Wie heeft zijn kennis nog up-to-date? Doe de gratis online VVN Opfriscursus via vvn.nl/opfriscursus.

Aanmelden
De VVN Opfriscursus vindt plaats op donderdag 2 november van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag 9 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Burcht van Haaften, Vredesplein 1 in Haaften.

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit is direct aanmelden verstandig. Dit kan via de website vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus West Betuwe. Vermeld in de e-mail de naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app