Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Aartsbisschop geeft toestemming voor sluiting kerkgebouw Geldermalsen

Nieuws 1.957 keer gelezen

GELDERMALSEN • Het kerkgebouw aan de Stationsweg in Geldermalsen zal op korte termijn gaan sluiten. De aartsbisschop heeft zijn toestemming gegeven. 

Vanwege het teruglopend aantal kerkgangers en vrijwilligers heeft het bestuur van de H. Suitbertusparochie enige tijd geleden ervoor gekozen om de vieringen van de geloofsgemeenschap Buren-Geldermalsen te concentreren in de monumentale Gregoriuskerk aan de Kornedijk te Buren. 

Na een lange en zorgvuldige procedure is onlangs van de aartsbisschop toestemming verkregen om het kerkgebouw aan de Stationsweg in Geldermalsen aan de eredienst te onttrekken.

In de maand november zullen de gelovigen afscheid gaan nemen van het kerkgebouw. De laatste plechtige viering, waarna de kerk feitelijk wordt gesloten, zal plaatsvinden op zondag 26 november om 11.00 uur.

Het bestuur beseft dat, ondanks zorgvuldige voorbereiding, deze kerksluiting voor menige parochiaan een moeilijke stap is. Toch is het belangrijk in tijden van krimp in te zetten op een nieuw perspectief. De Rooms-katholieke geloofsgemeenschap Buren-Geldermalsen en het naastgelegen koetshuis bieden samen met de renovatie van het parochiecentrum straks tal van mogelijkheden voor activiteiten van de gemeenschap.

Nadere informatie is verkrijgbaar via het secretariaat van de H. Suitbertusparochie en is bereikbaar via secretariaat@suitbertusparochie.nl telefoon: 06-206 259 09 of via onze website: www.suitbertusparochie.nl.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app