Afbeelding

Rumoer golfbaan gaat door

Nieuws 926 keer gelezen

SPIJK • Als golfbaan The Dutch op de agenda van een raadsvergadering staat dan is dat altijd weer een reden voor veel discussie. 

Een initiatiefnemer wil op het terrein van golfbaan The Dutch een zonneweide maken. Hierover nam de raad op 27 juni al een besluit. 

Maar de rechtbank Gelderland vernietigde de omgevingsvergunning zonneweide vanwege een procedurele fout van de gemeente West Betuwe. 

Opnieuw onder de aandacht

Daarom legde het college het stuk op 12 september nogmaals aan de raad voor. Met de vraag aan de gemeenteraad om te bevestigen dat er voor de zonneweide geen verklaring van geen bedenkingen noodzakelijk is. Zo komt de gemeente tegemoet aan de uitspraken van de rechter. 

The Dutch is een langlopende geschiedenis en ook nu kwam de raad niet tot een eenduidig besluit. Wel of geen zonneweide gaat een kort bespreekpunt worden in één van de komende raadsvergaderingen, daarna zal er gestemd worden over het besluit. 

Partij Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe gaf direct aan tegen te stemmen. De VVD stelde dat er al veel discussie hierover geweest is, zij zien géén reden hier mee in te stemmen. 

Marjon de Lange

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app