Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De renovatie van Morgenster in Geldermalsen is klaar

Nieuws 1.887 keer gelezen

GELDERMALSEN • Jenaplanschool Morgenster uit Geldermalsen heeft een dynamisch jaar achter de rug. Er werd volop gerenoveerd op school. Daarom viert men op 6 oktober de opening van het vernieuwde schoolgebouw.

Zoals bij elke renovatie ging dit niet zonder slag of stoot. Er ging geen dag voorbij zonder timmeren, schilderen of andere bouwactiviteiten in school. 

Verbouwingsgeluiden

Een flinke uitdaging als er ondertussen ook met 184 kinderen geleerd en geleefd wordt. Tijdens een kringgesprek in de middenbouw gaven kinderen aan het eigenlijk wel leuk te vinden met al die bouwvakkers in de school. 

“Het timmeren vond ik wel heel irritant,” roept één van de kinderen. De klas knikt instemmend, daar is iedereen het mee eens. “Oh ja, en het boren! Dat hoor je zelfs door je koptelefoon heen.”

Een nieuwe look

Morgenster heeft een nieuwe look gekregen die past bij het onderwijs. Van buiten is de natuurlijke uitstraling van het gebouw te zien. Geel en rood hebben plaatsgemaakt voor hout, blauw- en groentinten.

Naast praktische zaken, zoals nieuw sanitair, zonnepanelen en ventilatie heeft de renovatie ervoor gezorgd dat ons onderwijs nog beter vorm kan krijgen. Binnen het jenaplanonderwijs staan gesprek, spel, werk en vieren centraal. Om met elkaar te kunnen vieren is er een tribune met podium gerealiseerd in de hal van onze school. 

Binnen het jenaplanonderwijs gaat men naar buiten, maar haalt men de wereld ook van buiten naar binnen. Natuur en techniek hebben hierin een belangrijke rol. In ons nieuwe buitenlokaal is hier extra ruimte voor. 

Werken word graag met elkaar gedaan. Ruimtes zijn opengebroken zodat leerpleinen zijn ontstaan met verschillende functies. Er is ook meer ruimte ontstaan voor spelend leren. 

Aanbouw voor de kinderopvang 

Daarnaast is er ook een aanbouw gerealiseerd en is kinderopvang KaKa gestart. Zij bieden 5 dagen kinderopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang aan. De kinderen vinden het geweldig dat er nu ook peuters en baby’s in de Morgenster zijn. 

De betrokkenheid van de kinderen bij de renovatie was enorm. De Kinderraad nam zelfs initiatief om een sponsorloop te organiseren om extra geld op te halen voor de inrichting. 

De laatste puntjes op de i zetten zal nog wat tijd gaan kosten, maar men heeft veel zin om het mooie gebouw helemaal eigen te gaan maken met elkaar. Op 6 oktober is de opening van de gerenoveerde Morgenster. Iedereen is welkom tussen 15.00 en 16.00 uur voor een rondleiding, een hapje en een drankje.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Verbinding, passie en plezier: Vocal Group Rosé zoekt nieuwe koorleden Nieuws 18 uur geleden
Uitreiking van de cheque door mannenkoor Fruit Unlimited
Een symbolische cheque voor Stichting CaVa Nieuws 20 uur geleden
• Gemeente West Betuwe heeft een Woonzorgvisie in de maak.
Zorg en wonen in de toekomst goed regelen; Woonzorgvisie West Betuwe in de maak Nieuws 23 uur geleden

Download onze app