• Bestuur Oranjevereniging zit er klaar voor om belangstellenden te ontvangen.
• Bestuur Oranjevereniging zit er klaar voor om belangstellenden te ontvangen. Foto: Cees Hoogteyling

Zomerfeesten in Haaften naast de Burcht van Haeften

Nieuws 1.735 keer gelezen

HAAFTEN • De zomerfeesten in Haaften, dit jaar van dinsdag 13 tot en met zaterdag 17 juni, staan in het teken van onderlinge verbroedering en saamhorigheid.

Op het terrein, naast de Burcht van Haeften, staat een grote feesttent waarin veel van de feestelijkheden zich gaan afspelen. 

De niet meer weg te denken feestweek wordt verzorgd door de Oranjevereniging Haaften. Deze vereniging organiseert naast het Koningsfeest tal van andere activiteiten, zoals de lampionnenoptocht, struinroute, Haaften ‘Proeft on Tour’, intocht Sinterklaas, uit naar de grote kerstmarkt in Maastricht en een Kerstfair in de Burcht van Haeften. Dit allemaal onder de noemer: “Samen in Haaften wonen en leven.”

Het bestuur komt nog even samen om de puntjes op de i te zetten. Alles wordt in de Burcht van Haeften nog doorgenomen, of er niets over het hoofd wordt gezien.

Na afloop even poseren voor de foto. Voorzitter Mario Kock: “Wij zijn er klaar voor. Iedereen is extra gemotiveerd. Wij prijzen ons gelukkig met een bestuur van tien mensen. We zouden graag een persoon willen begroeten die als webmaster bij ons aansluit. We hebben als vereniging een groot draagvlak onder de inwoners van Haaften en zeker niet te vergeten de vele sponsoren. Zij zijn toch de kurk waarop onze vereniging drijft. Als bestuur hebben we saamhorigheid hoog in het vaandel staan. We zullen toch met elkaar Haaften leefbaar moeten houden. De feestweek is een feest voor jong en oud. Daarnaast nodigen we mensen uit de streek uit eens te komen kijken hoe wij dat in Haaften doen. We hebben een programma samengesteld. Voor jong en oud en voor mensen uit de regio die een avondje plezier willen meemaken.”

Aftrap met Bingo

Voor penningmeester Paul Gerringa: “Natuurlijk is er met het organiseren van dergelijke feesten geld nodig, want niet alles kan gratis. Dinsdagavond hebben we de aftrap met een geweldige bingoavond met een hoofdprijs van tweehonderdvijftig euro en veel andere prijzen.

Voor algemeen bestuurslid Chris van Velzen, hij was vorige maand een van de genodigden bij koning Willem-Alexander en koningin Maxima op het feest van de vrijwilligers, is het ieder jaar weer een uitdaging feesten in zijn dorp mee te mogen organiseren.

Chris: “Woensdag hebben we vanaf twee uur een geweldige seniorenmiddag. Dan zetten we als senioren de bloemetjes flink buiten. Iedereen vanaf zestig jaar is van harte welkom.” Om 20.00 uur wordt er begonnen met de PubQuiz. Daarvoor hebben zich 32 teams aangemeld en dat is het maximum. “Inschrijven daarvoor kan wel, maar dat is pas voor volgend jaar,” zegt Angelique Verseijl met een lach.

Talent van Haaften 2023

Donderdagavond gaat de jeugd zich presenteren. Om half acht begint de playbackshow met de strijd om het talent van Haaften. Inschrijven kan nog. Alle informatie is te vinden op onze website. Er is een Afterparty met DJ Harry Wessels. 

Vrijdagmiddag begint om 13.00 uur de kindermiddag. Dat wordt weer een bonte middag waar door de kinderen het hele jaar al naar wordt uitgezien. Dan optreden van hun eigen feest met DJ Mauro. Dat loopt over in de familieavond met René Karst & Wibert Pigmans.

Jaarmarkt

Zaterdag de grootste jaarmarkt ooit. Verwacht wordt honderd kramen. Het geheel is omlijst met kermis. Voorzitter Mario: “Wat zouden we in de gemeente West Betuwe zijn zonder de familie Eckelboom. Een zomerfeest zonder kermis kan niet. Deze kermis familie maakt ons feest compleet. We hebben dit jaar ook weer kleedjes markt voor de kinderen. Zij hebben nu een eigen plein bij de paprika-kweker. Zaterdagavond gaat het tentdak eraf. We hebben een slotfeest, wat alle andere feesten zal verslaan. Bekende artiesten staan hiervoor garant.”
Meer informatie: www.oranjevereniginghaaften.nl

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden