Afbeelding

Rolstoelfiets met client (8) en medewerker (43) ‘s Heeren Loo te water

Nieuws 4.585 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op woensdagochtend 8 juni omstreeks 11.30 uur beleefde een medewerker van ‘s Heeren Loo locatie de Rietpol en haar client (8) angstige momenten. Tijdens een fietstochtje op de rolstoelfiets, verloor de medewerker aan de Provinciale weg Oost in Geldermalsen de macht over het stuur en belandde zij samen met cliënt en de rolstoelfiets in de sloot. 

“Ik ben trots op het handelen van deze medewerker en dankbaar voor de hulp die collega’s, omstanders en hulpdiensten hebben geboden”, vertelt Mariët de Zwaan, regiodirecteur. “Gelukkig liep het goed af”.

Zoektocht opgestart

Direct nadat de rolstoelfiets te water was geraakt, wist de medewerker telefonisch contact te leggen met een collega, waarna de telefoon door waterschade uitviel. Collega’s startten direct de zoektocht en schakelden 112 in, die met meerdere eenheden op zoek ging naar de medewerker van ‘s Heeren Loo en de achtjarige client.

Helden in nood

Medewerkers van het Blokker Distributiecentrum aan de Poppenbouwing zagen het ongeluk door hun raam gebeuren en schoten onmiddellijk te hulp. Zij wisten de medewerker en client weer veilig op de kant te krijgen.

Met de schrik vrij

Dankzij de medewerkers van het Blokker Distributie centrum werden de cliënt en medewerker snel uit het water gehaald. Beiden zijn door de ambulance gecontroleerd en hebben geen letsel aan het ongeluk overgehouden. De schrik zit er bij de medewerker nog goed in. De jongen zat twee uur later alweer heerlijk te schommelen in de tuin bij de Rietpol, samen met het knuffelbeertje wat hij van de politie had gekregen.

De Rietpol

Kinderdagcentrum de Rietpol in Geldermalsen is onderdeel van ‘s Heeren Loo. Het KDC is bedoeld voor kinderen/jongeren met een ontwikkelingsachterstand of ernstige meervoudige beperking. Hier zetten de kinderen/ jongeren in een veilige omgeving onder begeleiding kleine stapjes in hun ontwikkeling. ‘s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke en/of andere beperking in het hele land met begeleiding, ondersteuning en behandeling.

Jeroen Wijngaard

Freelance-journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden