Wijkbeheerders van KleurrijkWonen helpen kinderen bij het maken van vogelhuisjes.
Wijkbeheerders van KleurrijkWonen helpen kinderen bij het maken van vogelhuisjes. Foto: KleurrijkWonen

Groep 7 en 8 basisschool Op ‘t Hof maakt vogelhuisjes van sloophout

Nieuws 580 keer gelezen

TRICHT • Vorige week hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Op ‘t Hof kleurrijke vogelhuisjes gemaakt van sloophout. 

KleurrijkWonen begeleidde dit project en schonk gratis hout dat overbleef van de sloop van woningen aan de Rodenburgstraat en Laan van Crayestein.

Creativiteit met hergebruikt hout

De kinderen en leerkrachten waren enthousiast over deze activiteit. Ze ontdekten dat gebruikte spullen nog veel nuttigs kunnen worden. Met veel plezier maakten ze de vogelhuisjes, wat tevens een positieve bijdrage levert aan de vogels in hun buurt.

Hergebruik materialen uit sloopwoningen

Bij de recente sloop van woningen in Tricht werden de houten vloerdelen van de Rodenburgstraat en Laan van Crayestein 9-19 op een circulaire manier verwijderd. KleurrijkWonen zal dit hout hergebruiken bij nieuwbouwprojecten, zoals het creëren van nieuwe bergingen.

Het overgebleven hout werd geschonken aan basisschool Op ‘t Hof, waar het gebruikt werd om de vogelhuisjes te maken. Het initiatief sloot perfect aan bij het schoolthema ‘ik en mijn omgeving’.

Aannemer Klok schenkt insectenhotels

Ook de insecten verdienen aandacht, daarom zijn insectenhotels van groot belang. Aannemer Klok was aanwezig bij het project en gaf de kinderen bouwpakketjes om zelf insectenhotels te bouwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden