• Wandel voor Het Leven Neerijnen.
• Wandel voor Het Leven Neerijnen. Foto: Ab Donker

Wandel voor het Leven brengt 32.738 euro op

Nieuws 1.628 keer gelezen

WEST BETUWE • Vierentwintig uur wandelen in estafettevorm, om geld op te halen voor kankeronderzoek en nazorg. Dat was Wandel voor het Leven. Twaalf teams haalden uiteindelijk 32.738 euro op voor het KWF, Toon Hermans Huis Tiel en nog een nader te bepalen lokaal doel.

Op vrijdag 2 juni om 16.00 uur werd het startsein gegeven van de eerste 24-uurs editie van Wandel voor het Leven door voorzitter Bert Vos en Wethouder Rutger Stappershoef. 

Een wandelevenement waar teams in estafettevorm 24 uur wandelen over het mooie terrein bij Kasteel Neerijnen. Op zaterdag 3 juni om 16.00 uur werd dit sfeervolle evenement afgesloten om het eindbedrag bekend te maken. 

Goede doelen

Het bedrag van 32.738 euro wordt verdeeld onder de goede doelen KWF, Toon Hermans Huis Rivierenland en Stichting Wensambulance.

Op de wei voor het kasteel was een gezellige braderie waar de kramen van de teams bruiste van activiteiten en leuke producten. Daarnaast waren er op het podium lokale en minder lokale optredens die het publiek vermaakten en de teamleden extra energie toezongen of speelden. “Het is elke keer weer hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich belangeloos inzetten om dit evenement tot een succes te maken” aldus voorzitter Bert Vos van de organisatie Wandel voor het Leven.

Moment van Stilstaan

In de avond is er het Moment van Stilstaan. Tijdens een sfeervolle ceremonie wordt hier, letterlijk, stilgestaan bij de mensen die er niet meer zijn. Om daarna in stilte, met zijn allen, een ronde te lopen. “Elke keer weer indrukwekkend”, volgens een van de bezoekers.

Naast de enorme inzet van de teams was er ook een speciaal programma voor de eregasten. Dat zijn mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij zijn deze dag in de watten gelegd met lekker eten en leuke activiteiten. De eregasten zijn er om de hoop te laten zien. Dat je het kunt overleven en dat we daarvoor elke editie geld ophalen voor kankeronderzoek (KWF) en voor de zorg tijdens en na het ziekte (Toon Hermans Huis Rivierenland).

Tijdens de afsluiting is samen met de teams naar het eindbedrag van 32.738 euro toe geteld en is met iedereen nog een laatste ronde gelopen om dit prachtige, sfeervolle evenement af te sluiten. In 2025 zal de volgende editie plaatsvinden.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app