• Rienk Jiskoot, orgel en Sanne de Graaf, cello.
• Rienk Jiskoot, orgel en Sanne de Graaf, cello. Foto: Aangeleverd

Orgelconcert in het Rumpts Kerkje

Nieuws 556 keer gelezen

RUMPT• Het Rijksmonumentale Pieter Maarschalkerweerd orgel in Rumpt is onlangs gerestaureerd. Dankzij een subsidie van de Provincie Gelderland kon dit werkelijkheid worden.

In de reeks heringebruikname concerten treden op zondagmiddag 11 juni, 16.00 uur twee fantastische musici uit de gemeente West Betuwe op, Rienk Jiskoot, orgel en Sanne de Graaf, cello.

Rienk Jiskoot

Rienk Jiskoot heeft een enorme staat van dienst. Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw treedt Rienk op als organist en continuo speler. Later heeft hij als docent aan Conservatoria veel organisten opgeleid. Rienk treedt nu nog zelden op in het openbaar. De restauratie van dit beroemde orgel in Rumpt en de samenwerking met Sanne was voor hem de aanleiding dit concert te geven.

Sanne de Graaf

Sanne de Graaf speelt als celliste onder andere bij Philharmonie Zuidnederland. Ze speelt ook in verschillende kamermuziekensembles. Hier in de Betuwe is Sanne bekend van haar betrokkenheid bij Muziek op de Dijk. Het Rumpts Kerkje is bijzonder vereerd dat deze twee plaatselijke topmusici dit concert willen geven. Zij spelen onder andere werk van J.S. Bach en A.L. Vivaldi. 

Rumpts Kerkje

Het Rumpts Kerkje heeft een prachtige akoestiek. Maak zelf muziek of laat het door anderen doen. Kom luisteren naar concerten die hier worden georganiseerd.  

Verdere info en kaarten: www.rumptskerkje.nl of bel: 06 55544418

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

• Gerestaureerde orgel in het Rumpts kerkje.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app