• Casper Veltkamp (links) en Joop Hylkema (voorzitter Stichting Perendijk van Rumpt) schudden elkaar de hand.
• Casper Veltkamp (links) en Joop Hylkema (voorzitter Stichting Perendijk van Rumpt) schudden elkaar de hand. Foto: Aangeleverd

Hermeta en Stichting Perendijk van Rumpt slaan handen ineen

Nieuws 878 keer gelezen

RUMPT/ASPEREN • Hermeta uit Asperen en Stichting Perendijk van Rumpt zijn een overeenkomst aangegaan waarbij Hermeta gegarandeerd duizend flessen perensap afneemt van Stichting Perendijk van Rumpt.

Oogst verder opschalen

Met deze stap zegt de  Stichting Perendijk van Rumpt dat het mogelijk is geworden om de oogst verder op te schalen en de Perendijk van Rumpt verder in oude glorie te herstellen. Naast dat Hermeta hiermee lokale initiatieven in de regio West-Betuwe ondersteunt, draagt deze samenwerking ook bij aan de duurzaamheidsvisie van Hermeta die het bedrijf een aantal jaren geleden heeft ingezet. Komend najaar worden de eerste liters perensap gebotteld. 

Fruitbomen langs de Lingedijken

Stichting Perendijk van Rumpt heeft als doel het stimuleren en aanplanten van fruitbomen langs de Lingedijken van Rumpt en omstreken en het ondersteunen bij alle mogelijke activiteiten die nodig zijn om de bomen in stand te houden om daarmee bij te dragen aan een historisch tijdsbeeld. 

Casper Veltkamp, algemeen directeur Hermeta a.i.: “Duurzaamheid en ondersteunen van de regio zijn zaken waar we bij Hermeta al jarenlang mee bezig zijn. We hebben als Hermeta een belangrijke rol als werkgever in de regio en daarbij hebben we onze verantwoordelijkheid te nemen op gebied van duurzame initiatieven. Een samenwerking met Stichting Perendijk van Rumpt voelde dan ook als vanzelfsprekend. We zijn trots op onze regio en dragen dit graag uit bij onze klanten in binnen-en buitenland door ze te laten kennismaken met specifieke producten uit de Betuwe.” 

Hermeta wil verder verduurzamen

Op het gebied van duurzaamheid maakt Hermeta dit jaar nog een aantal stappen. In mei is het zonnedak in samenwerking met Coöperatie Duurzaam West-Betuwe gerealiseerd waarbij er duizend zonnepanelen zijn geïnstalleerd op het dak van het bedrijf in Asperen. Met deze zonnepanelen produceert Hermeta 500 MWh stroom per jaar. Daarnaast wordt er hard gewerkt om eind 2023 grotendeels gasloos te kunnen opereren. Daarvoor is het plan om een tweede serie zonnepanelen en batterijcontainer te plaatsen in combinatie met verdere elektrificatie van het laatste deel van het productieproces. 

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app