• Thuisfrontdag Veteranenintituut.
• Thuisfrontdag Veteranenintituut. Foto: Anita Mensing

Wandeling voor thuisfront van veteranen

Nieuws 462 keer gelezen

BEESD• Op 14 juni vindt de allereerste thuisfront ontmoetingswandeling plaats in Beesd. Om dichter bij het thuisfront te komen, maar ook om elkaar wat vaker te kunnen treffen, heeft het Veteraneninstituut bedacht om een thuisfront ontmoetingswandeling te organiseren. 

Ontmoetingsdagen

Veteranen zijn alle (oud-)militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden. Of tijdens vergelijkbare situaties zoals vredesmissies in internationaal verband. Speciaal voor hun thuisfront organiseert het NLVI (Nederlands Veteraneninstituut) twee keer per jaar een ontmoetingsdag, meestal in april en oktober. Dit vindt meestal plaats in Doorn. 

Allereerste ontmoetingswandeling

De allereerste thuisfront ontmoetingswandeling is bijna in de achtertuin van een thuisfrontvrijwilliger, deze eerste wandeling is in Beesd. Iedere wandeling zal in een andere provincie zijn. De wandeling zal over verharde wegen gaan en is daarom ook mogelijk voor mensen die bijvoorbeeld iets minder goed ter been zijn. Er kan gekozen worden voor de afstand 2.5 – 5 – 7 – of 12.5 kilometer.  Ter plekke wordt bekeken wie welke afstand wil lopen en zorgt de organisatie dat je samen met andere thuisfronters wandelt. 

Programma:

13.15-13.30 uur verzamelen bij Pannenkoekhuis de Stapelbakker, Oude Waag 21, 4153 RC Beesd. Om 13.30-14.00 uur een bakje koffie/thee met wat lekkers en om 14.00 uur aan de wandel.

Afloop

Na de wandeling is er natuurlijk altijd de mogelijk om samen met elkaar nog een bakje koffie of glaasje te drinken (kosten hiervan zijn voor eigen rekening). Er is een speeltuin aanwezig, kinderen kunnen ook mee (er is geen opvang en kinderen dienen wel zelf mee te wandelen of in buggy oid). Natuurlijk wandelt Viper de thuisfrontknuffelhond ook gezellig mee.

Meer informatie

Voor vragen neem contact op met coördinator Thuisfront Anita Mensing via a.mensing@nlveteraneninstituut.nl of bel 06-57247933 Meer informatie voor veteranen en thuisfront vindt u op: www.veteraneninstituut.nl.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

• Hond Viper.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app