Afbeelding
Foto: Limbowand bv

Derde editie Battle of the Boats op het Eiland van Maurik

Nieuws 510 keer gelezen

REGIO • Op vrijdag 9 juni om 13.30 uur zal het langverwachte startschot klinken voor de Battle of the Boats ‘23, een spannende vaarwedstrijd waar zowel het onderwijs als het bedrijfsleven reikhalzend naar uitkijken. 

Na wekenlang hard werken aan het ontwerpen en bouwen van hun zelfgemaakte boten, zullen leerlingen van ORS Lek en Linge, KWC-Culemborg, ROC Rivor, Lingecollege, Maarten van Rossem, Olympus College en Het Westeraam hun eindresultaten presenteren op het Eiland van Maurik. 

Tijdens de racedag zullen de teams strijden om te laten zien wie de snelste, meest duurzame en innovatieve boot heeft gebouwd. Een deskundige jury zal de prestaties van de deelnemende teams beoordelen. De presentatie van het evenement ligt in handen van cabaretier Andries Tunru. Het publiek is van harte welkom om deze spectaculaire vaarwedstrijd bij te wonen.

Gedurende het gehele proces zijn de deelnemende teams ondersteund door diverse bedrijven uit de regio Rivierenland, waaronder Van Mourik, Elk Welzijn, Van Dillen Bouw, De Vree en Sliepen, JCVANKESSEL, Limbowand, Bouwmensen Rivierengebied, Grip op Wonen, Boudewijn Transport, Lunterbouw, QCeas, WCA, Van Drenth Buighout en MCN.

Kers op de taart

Bouwmensen Rivierengebied is een van de deelnemers van het eerste uur. Ze werken dit jaar samen met praktijkonderwijs van KWC-Culemborg aan de bouw van de boot. Onder bezielende leiding van docent Arjen Haneveer werken meer dan twintig leerlingen aan het project.

“Wat ik belangrijk vind aan de Battle is dat mijn leerlingen zich op een heel andere manier kunnen laten zien. Door zo samen te werken, komen verborgen kwaliteiten naar boven. Ik geniet ervan als ik zie dat leerlingen uit eigen beweging langer blijven om iets af te maken. Ze hebben plezier in het werk en willen bijvoorbeeld op de foto als ze aan het slijpen zijn, om het ook thuis te kunnen laten zien. Er gebeurt veel tijdens zo’n traject. Wanneer de boot klaar is, zie ik alle facetten van ieders bijdrage. Wie welk onderdeel heeft gemaakt of geschilderd. Dat ze het durven en er trots op zijn, vind ik belangrijk. De racedag is slechts de kers op de taart.”

The Battle of the Boats is een van de projecten van Hub Rivierenland, de schakel tussen jongeren en bedrijven in de regio. Hub Rivierenland streeft er naar alle sectoren een aantrekkelijke en laagdrempelige ontmoeting met jongeren te bieden. Meer informatie is te vinden op www.hubrivierenland.nl en via diverse sociale mediakanalen.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app