• Oefenavond van regiokoor Shyr.
• Oefenavond van regiokoor Shyr. Foto: Aangeleverd

Concert regiokoor Shyr in Centrumkerk

Nieuws 831 keer gelezen

GELDERMALSEN • Na de zeer geslaagde meet & greet eind maart is het christelijk regiokoor Shyr van start gegaan met ruim 40 enthousiaste zangers en zangeressen. De repetities voor het eerste concert zijn in volle gang.

Ruth

Tijdens dit concert wordt het oratorium ‘Ruth’ uitgevoerd. Zoals de titel al aangeeft, gaat het oratorium over het Bijbelboek Ruth. De Israëliet Elimelech vertrekt samen met zijn vrouw Naömi en hun twee zonen naar Moab. Na enige tijd sterft Elimelech. De beide zonen trouwen met een Moabitische vrouw. Nadat ze ongeveer 10 jaar in Moab hebben gewoond, sterven ook de beide zonen. Naömi blijft achter met haar beide schoondochters. Later keren Naomi en Ruth terug naar Bethlehem. Ruth trouwt daar met Boaz en uit hun huwelijk wordt Obed geboren. Hij is de vader van Isaï, die de vader van David is, de stamvader van Jezus. Het is dit verhaal wat in alle schakeringen wordt bezongen. 

Informatie

Het concert is zaterdag 17 juni a.s. in de Centrumkerk te Geldermalsen. Aanvang 20.00u Meewerkenden zijn o.a. Hugo van der Meij (orgel), Lennart Morrée (piano), Suzanne Arends (fluit), dit alles o.lv Wim de Penning. Tickets zijn, uitsluitend via voorverkoop, verkrijgbaar via de website van het koor www.regiokoorshyr.nl

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app