• Zomer in Frankrijk bij LingeFilm.
• Zomer in Frankrijk bij LingeFilm. Foto: Aangeleverd

Friends night met romcom en IJslandse wildernis bij LingeFilm

Nieuws 421 keer gelezen

GELDERMALSEN • Filmtheater LingeFilm organiseert weer een extra gezellige Friendsnight op vrijdag 2 juni met de charmante romantische komedie Zomer in Frankrijk (20.30 uur) en op zaterdag 3 juni om 20.30 uur. Op woensdag 7 juni komen de liefhebbers van arthousefilms en het woeste IJslandse landschap aan hun trekken met Godland (20.00 uur).

Friends Night

De zonnige Nederlandse romcom Zomer in Frankrijk is perfect geschikt voor Friensnight op vrijdagavond. Dus nodig vriend(inn)en uit, klets bij in de pauze en na afloop in het gezellige grand café van De Pluk en geniet van de film, die je gegarandeerd met een glimlach en met vakantiekriebels naar huis laat gaan. Het verhaal gaat over twee gezinnen die gezamenlijk vakantie vieren in Frankrijk. Na een jarenlange vriendschap ontstaan er ineens gevoelens tussen vader Walt (Tjebbo Gerritsma) en Marie (Fockeline Ouwerkerk), de moeder van het andere gezin. In plaats van hun gevoelens te onderdrukken, smeden Walt en Marie het ene na het andere plan om ook een nieuwe liefde aan te wakkeren tussen hun wederzijdse partners Luuk (Jan Kooijman) en Lieke (Jasmine Sendar). 

IJslandse wildernis

Het historische drama Godland is het verhaal van de jonge Deense priester Lucas, die aan het einde van de negentiende eeuw op reis gestuurd wordt naar IJsland, een van de laatste koloniën van het Deense rijk. Zijn missie: toezicht houden op de bouw van een kerk in een afgelegen parochie en de bewoners fotograferen. Met zijn camera op de rug begint de priester aan een avontuurlijke tocht die niet zonder uitdagingen verloopt: de lokale bevolking zit niet te wachten op de Deense heersers en heeft totaal geen interesse zich verstaanbaar te maken. Deze film werd juichend ontvangen, met quotes als: “Een film die aanvoelt als een levend fotoalbum, waarin spanning en humor niet ontbreken”. 

Informatie en tickets

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag (FILM+FRIENDSNIGHT) en zaterdag 20.30 uur en woensdag 20.00 uur. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app