• BHTC in 2022 op de Bol in Varik.
• BHTC in 2022 op de Bol in Varik. Foto: Wien van Driel

Oldtimer evenement in Varik rond thema Boerenbruiloft

Nieuws 1.407 keer gelezen

VARIK • Traditiegetrouw organiseert de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC) op Tweede Pinksterdag weer een happening met oldtimer tractoren op de Bol in Varik. Ook zijn er antieke werktuigen, een boomzaagmachine en een oude scheepsmotor aanwezig. 

Naast deze oldtimers is er ook een moderne machine te bewonderen, namelijk de Dakar-truck van het Rainbow Truck Team. Met deze truck reed Gerrit Zuurmond begin dit jaar mee in de befaamde Dakar rally in Saoedi Arabië. Kortom: er is op de Bol genoeg te zien voor zowel jong en oud! Toegang is gratis!

Op de Bol 

Bezoekers zijn Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) welkom op de Bol van 9.00 uur tot 17.00 uur. De meeste tractoren zijn ’s middags aanwezig, aangezien er ’s ochtends eerst een toertocht gemaakt wordt door de regio. Rond de middag komen de tractoren weer terug naar de Bol. Thema voor de toertocht is dit jaar “Boerenbruiloft”. Veel deelnemers zullen dus in deze kledingstijl op hun trekker zitten.

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd: er zijn volop hapjes en drankjes te verkrijgen. Niet alleen voor de deelnemers aan de toertocht, maar ook voor het publiek dat dit gezellige en gemoedelijke evenement bezoekt.

Informatie en aanmelden

Aanmelden voor de toertocht kan nog steeds. Deelname kost € 15,- (inclusief ontbijt vanaf 8.30 uur). Voor opgave van toerrijders en informatie kan contact worden opgenomen met Louw van Londen, tel 06-5386 6056.

Kijk voor meer informatie op www.bhtc.nl.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie