Afbeelding
Foto:

Theater en Klezmermuziek

zondag 7 april 2024 15:00

15:00 uur, Neerijnen, Stroomhuis. Het Trio Wilde Eend treedt op zondag 7 april op in Stroomhuis Neerijnen met hun indrukwekkende voorstelling ‘De Poppenspeler van Warschau’, een combinatie van verteltheater en prachtige Klezmermuziek.

Joodse tiener brengt vrolijkheid met poppenspel

Trio Wilde Eend speelt het verhaal van de joodse tiener Mika Hernsteyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau probeert te overleven. 

In alle ellende weet Mika het verschil te maken. Want met zijn poppenspel brengt hij mensen wat vrolijkheid én biedt hij hoop. Levens van vriend en vijand in het getto weven zich dooreen. Door hun ogen beziet de kijker de oorlog en de nasleep ervan. Valt er ooit iets te leren van een oorlog? En hoe blijf je overeind als je er middenin zit?

Oost-Europese klezmermuziek

Dit grotendeels waargebeurde verhaal krijgt nog meer kleur door ontroerende Oost-Europese klezmermuziek en sfeervolle improvisaties. Trio Wilde Eend wordt gevormd door Gottfrid van Eck, vertelling en klarinet; Juul Beerda, accordeon en Jiska ter Bals, viool. 

Reserveren

Datum: Zondagmiddag 7 april. Aanvang: 15.00 uur. Entree: 20 euro incl. drankje in de pauze, kinderen 7,50 euro. Reserveren: zie www.stroomhuisneerijnen.nl. Stroomhuis is rolstoeltoegankelijk.