• Jonge roerdomp.
• Jonge roerdomp. Foto: nl.123rf.com

Vogelexcursie bij het Stroomhuis

zaterdag 6 april 2024 7:00

7:00, Neerijnent, Stroomhuis Neerijnen. Het Stroomhuis organiseert een vogelexcursie met na afloop een heerlijk ontbijt op Landgoed Waardenburg en Neerijnen.

Op 6 april om 7:00 uur, bij zonsopkomst, regelt werkgroep landschap van het Stroomhuis deze excursie. De excursie is gericht op het waarnemen van vogels, zowel op geluid, als op zicht. Doordat de meeste bomen nog kaal zijn, zijn de vogels niet alleen te horen maar vaak ook te zien. Vorig jaar werden er 50 verschillende vogelsoorten gehoord.

De wandeltocht slingert door het parkbos en vervolgens een stuk de Rijswaard (uiterwaard) in. Van de vogels van het bos gaat men naar de vogels van open veld en water.

De excursie wordt geleid door ervaren IVN-natuurgidsen en duurt twee uur. Handig om mee te nemen zijn stevige, waterdichte schoenen en een verrekijker. Na afloop staat er om 9:00 uur in Brasserie Het Stroomhuis een ontbijt klaar. De excursie kost 8,50 euro en reserveren kan via: www.stroomhuisneerijnen.nl.