• Collectiefavond met bijzondere dans.
• Collectiefavond met bijzondere dans. Foto:

Dans, poëzie en meer tijdens collectiefavond West Betuwe

maandag 4 maart 2024 19:30

19:30 uur, Asperen, het Dorpshuis. Iedereen die cultuur in West Betuwe een warm hart toedraagt, is maandag 4 maart om 20:00 uur van harte welkom op de Collectiefavond in het Dorpshuis van Asperen. Hoofdonderdeel van het programma is het optreden van Ennio Drost met KunsThuis van Kleine Broer. 

Samen met een deel van zijn dansgezelschap neemt Ennio de aanwezigen mee in hun leefwereld van woord en dans. De avond wordt geopend met een West Betuws lied geschreven door Ton Kleyn uit Asperen. 

Inhoud avond
De Oekraïense kunstenares Hanna Nalyvaiko uit Asperen presenteert haar muurschilderingen en ander werk samen met haar partner Mykyta Shvets en vertelt over haar ontmoeting en samenwerking met kunstenares Thea Zweije.

Willemijn Simon van Leeuwen, directeur van het GeoFort, geeft een kijkje in een bijzonder initiatief: scholen en zo’n 30 junior klimaatburgemeesters binnen de gemeente gaan aan de slag om kunst te maken rondom het thema ‘Toekomst van de planeet aarde’. 

Daarnaast is er aandacht voor de lopende projecten van Het Collectief met onder meer het nieuwste filmpje uit de reeks videoportretten van kunstenaars uit de gemeente West Betuwe. 

Zoekvraag of aankondiging
En zoals altijd is er ook ruimte voor de eigen inbreng van de aanwezigen zoals een zoekvraag of aankondiging van een culturele activiteit. Degene die daar gebruik van wil maken kan dat melden op de avond zelf.

Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur). Locatie: Dorpshuis Asperen, Van Langerakstraat 6 in Asperen. Toegang vrij. Aanmelden via info@collectiefwestbetuwe.nl is gewenst. Zie ook: www.collectiefwestbetuwe.nl.