• Wouter Verweij, van Adviesbureau Bosch en van Rijn.
• Wouter Verweij, van Adviesbureau Bosch en van Rijn. Foto: Aangeleverd

Lezing over kleine windmolens

donderdag 28 maart 2024 20:00 tot 21:00

20:00-21:00 uur Neerijnen, Stroomhuis. Is een kleine windmolen de oplossing? Op donderdagavond 28 maart organiseren de gezamenlijke energiecoöperaties in het Stroomhuis van Neerijnen een lezing over kleine windmolens. 

Wouter Verweij, van Adviesbureau Bosch en van Rijn, heeft veel ervaring met deze molens en legt die avond uit wanneer zo’n molen van 2 tot 15 meter hoog het overwegen waard is.

In de gemeente Buren zijn sinds april 2023 een twintigtal kleine windmolens onder voorwaarden toegestaan. 

Wat is klein?

Maar wat is klein en wat kost zo’n molen? Het is makkelijk gezegd, maar wat komt er allemaal bij kijken om er een te plaatsen, wanneer is het een goed idee om een kleine windmolen aan te schaffen? En zou dat dan betekenen dat heel Nederland in de toekomst volstaat met kleine windmolens terwijl we met een klein percentage grote windmolens onze energie-opgave kunnen realiseren. Wat is wijsheid?

Wouter Verweij, senior adviseur Duurzame Energie

Wouter vertelt er graag over. Als senior adviseur Duurzame Energie, en vergunning meester, is hij bij veel grote en kleine projecten betrokken en weet hij wat er nodig is om een vergunning te krijgen. Hij adviseert, begeleidt projecten en voorziet gemeenten van informatie die nodig is voor het maken van beleid.

Wet- en regelgeving

Tijdens de presentatie zal hij ingaan op welke types windmolens er zijn en waar die geschikt voor zijn, welke randvoorwaarden gelden, de opwekcapaciteit van de verschillende molens, de ideale locatie, en hoe het zit met wet- en regelgeving. 

Er is voldoende tijd om vragen te stellen en iedereen is welkom. Aanmelden kan via de agenda van op de website www.ecoburen.nl.