• Monique Mortier exposeert 'levenskunst' in de kerk in Tricht.
• Monique Mortier exposeert 'levenskunst' in de kerk in Tricht. Foto: aangeleverd

Levenskunst, expositie van Monique Mortier in de kerk in Tricht

dinsdag 13 februari 2024 10:00

14:00, Tricht, Sint Pieterskerk. Onder de titel ‘Levenskunst’ zijn in de periode tussen 12 februari en 3 april (de veertig dagen voor Pasen en de Paasdagen) schilderijen van Monique Mortier uit Ophemert te bezichtigen in de Sint Pieterskerk in Tricht. Monique begon haar loopbaan als Neerlandica, werkte als vrijwilliger in een hospice, volgde de opleiding Stervensbegeleiding en had jarenlang een praktijk voor stervens-en rouwbegeleiding. In die periode schreef ze het boek ‘ Keuzes voor het sterven, in het leven voorbereid zijn op het einde (2007). In haar praktijk ontdekte ze ook de kracht van het werken met creatief therapeutische middelen. Haar expositie is vanaf Aswoensdag tot en met Pasen in het koor van de Sint Pieterskerk in Tricht te bezichtigen op dinsdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur, op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur. En ook als de banner met ‘Welkom in de kerk’ aan het hek hangt en altijd na afloop van de zondagse kerkdiensten en de avondgebeden op woensdag. Op woensdagavond 14 februari is er om half acht een kort avondgebed in de kerk, waarna om 20:00 uur een ontmoeting met Monique te midden van haar schilderijen volgt. Naar aanleiding van haar verhaal en de door haar ten toon gestelde werken kunnen er  gesprekken gevoerd worden over thema’s als: omgaan met lijden en verlies, rouw, het gaan van een ‘kruisweg’, over toch doorgaan, hoop en vertrouwen. Belangstellenden zijn van harte welkom. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden.