Afbeelding
Foto: HuisopHemert 10 jaar jubileum

Kulturhus Huis op Hemert viert het tien jaar jubileum

zaterdag 30 september 2023 19:00 tot 23:30

19:00-23:30 uur, Ophemert, Kulturhus Huis op Hemert. Kulturhus Huis op Hemert viert het tien jaar jubileum. Dankzij de initiatiefnemers van het eerste uur is dit 10-jarig jubileum nu een feit.

We noemen hier onder andere de bouwcommissie, het eerste bestuur en de organisaties die bij de opening hun intrek namen in Huis op Hemert. Er werd met ieders wensen veel rekening gehouden. 

Met name Marinus Kempe van De Kernen, daarbij gesteund door de helaas te vroeg overleden burgemeester Loes Zeeman, hebben veel energie in het Kulturhus gestopt. Zij zagen hoe groot de bijdrage van een Kulturhus kon zijn aan de leefbaarheid van het dorp Ophemert. 

Tien jaar later

En nu tien jaar later kijken we even om. Er zijn al heel veel leuke activiteiten georganiseerd. Een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat er voor iedereen iets te doen is. Er kan gesport worden, de bibliotheek heeft een prominente plaats in Huis op Hemert. Door Top4Kids is er een gezellige opvang en diverse verenigingen houden hun activiteiten in Huis op Hemert. Tot slot maakt de basisschool gebruik van de fijne gymzaal. 

Veel mogelijk in het Kulturhus

Dat er veel mogelijk is binnen Huis op Hemert bewijzen op dit moment Ina en William Willekes, de huidige coördinatoren. Huis op Hemert is mede door hun inzet de juiste plek om elkaar te ontmoeten, een feestje te vieren of te vergaderen. 

Zij hebben de afgelopen drie jaar fors gewerkt aan een nog steviger basis waardoor het mogelijk is om nu een enthousiaste beheerder te werven. Hier loopt momenteel een sollicitatieprocedure voor. 

Beheerder gezocht

Er wordt iemand gezocht die Huis op Hemert levendig en bruisend kan houden. De eerste voorzitter, Hanny van Kapelle, vergeleek de komst van het Kulturhus met een estafetteloop. Een mooie wedstrijd. “En af en toe moet je het stokje overdragen.” 

Dit soort momenten van ’het stokje overdragen’ opent weer deuren en biedt anderen nieuwe kansen. Ophemert is een prachtig dorp en het is door de komst van Huis op Hemert nog een stukje mooier geworden. 

Een groot feest

Op naar de volgende tien jaar. Het jubileumfeest wordt gevierd op zaterdag 30 september van 19.00 uur tot 23.30 uur. Feestzanger gewoon Erik zorgt voor gezellige muziek. Voor alle bezoekers is er een gratis welkomstdrankje.