Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Incestdrama en duistere familiegeheimen bij Lingefilm

woensdag 27 september 2023 20:00

20:00, Geldermalsen, de Pluk. LingeFilm vertoont woensdag 27 september de film Dalva, een krachtig verteld verhaal over de twaalfjarige Dalva, die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

Dalva

De Waalse Emmanuelle Nicot maakt met Dalva een krachtig speelfilmdebuut over de twaalfjarige Dalva, die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht. Nicot verdiepte zich in opvanghuizen voor jongeren in misbruiktrauma en schreef een scenario voor een stil drama over een meisje dat niet weet wat het is om kind te zijn. 

En dan moet de puberteit nog beginnen. Dalva is winnaar van de publieksprijs 2023 van de IFFR: een intiem verteld verhaal over een loodzwaar thema dat met tederheid en licht wordt doorweven.

Op woensdag 27 september wordt de film ingeleid door dr. Iva Bicanic; zij is is klinisch psycholoog, hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum van het UMC Utrecht en directeur-bestuurder van het Landelijk Centrum Seksueel Geweld, een specialist op het gebied van traumaverwerking na sexueel geweld.

Deze film is te zien op vrijdag 22 september om 20.30 uur en woensdag 27 september vanaf 20.00 uur.