• Jasper Pos.
• Jasper Pos. Foto:

Workshop ‘Leren fermenteren’ in het Veerhuis in Varik

zaterdag 17 juni 2023 14:00

14:00, Varik, Veerhuis. Op zaterdag 17 juni geeft Jasper Pos de workshop ‘Leren fermenteren’ in het Veerhuis in Varik.

Met fermenteren leer je vanuit oude wijsheden en met gebruik van micro-organismen overheerlijke gerechten te maken. Hiermee brengen we oude kennis weer tot leven, zodat we dit op lokaal niveau weer grootschalig kunnen gaan toe passen. Dit heeft niet alleen een enorme sociale impact maar levert ook een bijdrage aan de broodnodige verandering met betrekking tot de huidige klimaatproblematiek. Het is kostenbesparend en biedt grote gezondheidsvoordelen. Met fermenteren zet je je huidige keten van verspilling in als een rijke aanvulling van je voedselvoorraad. En dat allemaal in je eigen keuken!

De workshop wordt gegeven door Jasper Pos: kok, wereldverbeteraar en fermentatie-expert. Hij laat je zien in de praktijk hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan met schimmels en bacteriën, op basis van lokaal geproduceerd eten en de invloeden van fermentatie. Je leert over het tegengaan van de verspillingsketen en de relatie tussen gezonde voeding en gezonde bodem. Je gaat naar huis met overheerlijke eigen gemaakte heerlijkheden en geladen met veel opgedane kennis zodat je zelf thuis verder met fermenteren aan de slag kunt.

Kosten zijn 39 euro p.p., inclusief het lekkers dat je tijdens de workshop maakt. Om het mee naar huis te kunnen nemen, vragen we je om zelf 2 glazen potten (max 500 ml) en 1 glazen fles mee te brengen. De workshop is in Het Veerhuis, Waalbandijk 8 in Varik.
Datum: 17 juni, 14-16.00 uur, aanmelden via https://www.veerhuis.nl/evenement/workshop-leren-fermenteren