Millingen onkruid wieden
Millingen onkruid wieden Foto: Piet Levering

Land van Ons - lezing

woensdag 31 mei 2023 19:45 tot 21:30

19:45-21:30, Geldermalsen, De Knop. Op woensdag 31 mei om 19.45 uur geeft bestuurslid van Land van Ons een lezing in De Knop in Geldermalsen over hun groene ambitie en hoe iedereen daar aan mee kan doen. Land van Ons is een mooi initiatief als je biodiversiteit en biologisch boeren belangrijk vindt. 

Al tientallen jaren is klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit onderwerp van gesprek. Voor de oprichters van Land van Ons was drie jaar geleden de maat vol. Zij wilden niet langer wachten, en besloten zelf aan de slag te gaan om de biodiversiteiten het landschap in Nederland te verbeteren. Bestuurslid Janneke Hoekstra komt nu naar De Knop en vertelt ons meer over Land van Ons en de impact die de coöperatie wil maken.  

Land van Ons is een coöperatie met allemaal mensen die meer biodiversiteit in het Nederlandse landschap willen zien en daar zelf het heft voor in eigen hand nemen. Met de inleg van alle deelnemers koopt de coöperatie landbouwgrond. Iedere deelnemer heeft evenveel invloed in de coöperatie. Of je nu voor €10.000 of voor €20 inlegt. Doordat je mede-eigenaar bent van een stuk grond dat voortaan natuurvriendelijk beheerd wordt, heb je direct invloed op het verbeteren van biodiversiteit.

Bij een coöperatie wordt het dagelijks werk normaal gesproken door werknemers, onder leiding van een directeur, gedaan. Bij Land van Ons werkt het anders. Zij hebben geen directeur, maar een bestuur dat de samenhang bewaakt en verantwoording aflegt aan alle deelnemers. Bijna al het werk gebeurt bij Land van Ons onbetaald. Dat is mogelijk omdat heel veel deelnemers bereid zijn hun tijd en talent in te zetten om ons doel te bereiken. Ondernemen pur sang!

Aanmelden voor deze gratis lezing via de agenda van www.duurzaamwestbetuwe.nl