Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Frühling mit Blasmusik

zondag 2 april 2023 13:30

13:30, Rhenoy, Betuwepoort. Egerländerkapel “De Lingemuzikanten ”organiseert op zondagmiddag 2 april in Partycentrum “De Betuwe Poort” weer een Frühling mit Blasmusik.  Een erg leuk en bijzonder evenement voor liefhebbers van onvervalste Egerländermuziek.  Maar liefst 3 kapellen zullen hun opwachting maken.


“Die Original Rheinstädter muzikanten” uit Woerden.

Deze kapel speelt op allerlei festiviteiten, deed in het verleden regelmatig mee aan concoursen en werd landskampioen in de heuvelklasse. Met dirigent Marc Busscher zal het orkest in de toekomst ook weer aan concoursen deel gaan nemen. Verder is deze kapel inmiddels bekend door het jaarlijkse festival op de derde of vierde zaterdag van oktober, dat ieder jaar een duizendtal bezoekers trekt uit het hele land.

“De Boarische knoppers” uit Tilburg.

Deze vrolijke 6 mans formatie bestaat uit 6 gedreven, geroutineerde muzikanten welke zich in mei 2021 hebben gebundeld tot een nieuwe formatie.

Het repertoire van de Boarische knoppers is veelzijdig en ze nemen het publiek op geheel eigen wijze mee in een muzikale achtbaan van Böhmische, Tsjechische, en Oostenrijkse klanken. De Boarische knoppers zijn vooral te vinden op Duitse, Oostenrijkse evenementen en festivals maar ook in kleine cafeetjes zijn ze een graag geziene gast.


Egerländerkapel “De Lingemuzikanten” uit Beesd.

De organiserende kapel uit West-Betuwe heeft inmiddels een goede naam opgebouwd en behoort inmiddels tot de betere Egerländer kapellen van Nederland. De Lingemuzikanten staan onder leiding van Jacco Hoegee. 

Binnen en buiten de regio worden succesvolle optredens verzorgd waarbij een hoge dosis gezelligheid en de regio-eigen ’gemütlichkeit’ niet uit het oog wordt verloren. 

De afwisseling van Egerländer, Böhmische, Mährische en een touch van populaire blaasmuziek maakt “Frühling mit Blasmusik” tot een gezellige en luisterrijke middag. Niet alleen voor de vaste fans en liefhebbers van blaasmuziek, maar ook voor iedereen die een gezellige middag wil beleven.

De optredens vinden plaats in “De Betuwepoort”, Kornelis van Wijnenstraat 1 in Rhenoy.
De aanvang van de middag is 13.30 uur en de zaal gaat om 13:00 uur open.

De toegang is gratis!

Wilt u meer informatie over de Lingemuzikanten of wilt u ze boeken neem dan contact op met Gerrit van Beest, tel: 06-18228599 of email: Delingemuzikanten-beesd@outlook.com