• Waardenburgse eendenkooi.
• Waardenburgse eendenkooi. Foto: Staatsbosbeheer

Lentekriebels op de Waardenburgse eendenkooi

maandag 10 april 2023 10:00 tot 12:00

10:00, Waardenburg, Eendenkooi Staatsbosbeheer. Op maandag 10 april organiseert Staatsbosbeheer van 10.00 tot 12.00 uur een speurtocht voor kinderen door de Waardenburgse eendenkooi.

Het voorjaar is in volle gang! Vogels broeden, bloempjes en insecten komen tevoorschijn en natuurlijk het verse groen van blaadjes. De eendenkooi is een natuurlijk en cultureel pareltje met talloze verstopplekjes! Leer aan de hand van een speurtocht over de eendenkooi, het broedseizoen en geniet van de natuur in de lente. Wat is er te doen? Met een knapzakje ga je op pad om eitjes te verzamelen. Onderweg leer je een nestje bouwen zoals een vogeltje, stil zijn als een kooiker, vogels spotten met een verrekijker en de kleuren van de lente herkennen, allemaal terwijl je eitjes verzamelt voor je nestje. Naderhand kan je een stokbroodje bakken boven het vuur, warme choco drinken en nog wat knutselen of een eitje schilderen.

Trek laarzen of stevige schoenen aan, het kan drassig zijn. Meest geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar, kosten zijn 5,- euro per kind. Opgeven kan via www.staatsbosbeheer.nl