Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Betuwse Kring van Prentbriefkaartverzamelaars

woensdag 29 maart 2023 20:00

20:00, Tricht, Dorpshuis. Op woensdag 29 maart vindt de jaarlijkse bijeenkomst plaats van de Betuwse Kring van Prentbriefkaartverzamelaars in het Dorpshuis in Tricht.

Er staat o.a. een presentatie, samengesteld door Jaap de Kock uit Herwijnen. De titel is: ”Een fietstocht op de dijk van de Waal”. We passeren vijf dorpen: Vuren, Herwijnen, Hellouw, Haaften en Tuil. We komen langs steenfabrieken, pontjes, wielen, korenmolens en riviergezichten. Aan de hand van oude ansicht- en fotokaarten passeren we de vijf plaatsen. Na de presentatie is er volop gelegenheid om contacten te leggen met andere verzamelaars. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, maar de zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

De doelstelling van de Betuwse Kring van prentbriefkaartverzamelaars is verzamelaars in staat te stellen om ervaringen uit te wisselen en kennis met betrekking tot het verzamelen van prentbriefkaarten te verdiepen. Dit toegespitst op topografische prentbriefkaarten in het algemeen, maar in het bijzonder van Betuwse steden en dorpen. Om deze doelstelling te bereiken organiseert de Betuwse Kring 1 x in het voorjaar een bijeenkomst, waar door middel van lezingen en presentaties verschillende aspecten van het verzamelen aan de orde komen. 

In het najaar wordt een verzamelaarsbeurs van prentbriefkaarten en topografische boeken georganiseerd.

Daarnaast verschijnt twee keer per jaar het bulletin Briefkaart. Briefkaart is het contactblad voor leden waarin thema- artikelen en wetenswaardigheden met betrekking tot het verzamelen van prentbriefkaarten worden gepubliceerd.