Afbeelding
Foto: Marisca Stolp

Zorgen om het klimaat?

donderdag 9 februari 2023 20:00 tot 22:00

20:00-2:00, Geldermalsen, De Knop. Coöperatie Duurzaam West Betuwe organiseert op donderdagavond 9 februari om 20.00 uur in De Knop in Geldermalsen een avond voor mensen die met elkaar hun zorgen willen delen over het klimaat, maar vooral samen opzoek willen gaan naar de lichtpuntjes. De problemen rondom het klimaat zijn niet mis. Soms staan de kranten staan er vol mee, soms hoor je een tijdje niets. Intussen doen veel mensen hun best duurzamer te leven. Ze eten geen of minder vlees, mijden het vliegtuig, scheiden afval, pakken zoveel mogelijk de trein en kopen minder spullen. 

Maar als je dan leest over grote bedrijven die overal mee weg lijken te komen, dan kan de moed je in de schoenen zinken. Sommigen spreken zelfs over een klimaatdepressie. Initiatiefnemers Tom Bijnagte, Elian Goeman en Mara Francken maken dit soort gevoelens graag bespreekbaar. In een veilige setting met een kleine groep kunnen deelnemers openhartig met elkaar in gesprek, reflecteren op de eigen zorgen over het klimaat en alles wat daarmee samenhangt. Ook is er ruimte om tips, ervaringen en inzichten te delen zodat iedereen ‘lichter’ naar huis gaat dan dat men binnenkwam. 

Het wordt een interactieve bijeenkomst. Iedereen is welkom, maar het is belangrijk dat de groep niet te groot is. Mocht er veel belangstelling zijn, dan wordt er op een andere avond een nieuwe bijeenkomst georganiseerd.  Aanmelden voor deze avond kan via de website www.duurzaamwestbetuwe.nl