Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lezing: ‘Het aanzien van....’

donderdag 9 februari 2023 19:30

19:30, Geldermalsen, De Pluk. Op donderdag 9 februari a.s. wordt er in De Pluk, Rijksstraatweg 64 te Geldermalsen door de HKWB een lezing georganiseerd.

Sinds 1983 is Han van Bree verantwoordelijk voor de reeks boeken van Het aanzien van. Volgens het NRC een van de populairste boeken van dit moment. Na veertig jaar draagt Han van Bree het stokje over aan Lukas Spee. In die vier decennia is de wereld erg veranderd. Reagan en Gorbatsjov maken plaats voor Trump en Poetin. De Muur verdwijnt, de Sovjet-Unie valt uiteen en de computer verschijnt. Homo maakt plaats voor lhbti+ en de wokebeweging eist aandacht voor onderdrukte groepen in de geschiedenis. Wat zijn in grote lijnen de belangrijkste veranderingen geweest? Op deze vraag zal Han van Bree op 9 februari proberen een antwoord te geven.

Voor HKWB-leden en leden van het NUT gratis. Niet-leden betalen 5,-. Aanvang 19.30 uur.