Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Concert ‘Maat 41’

zondag 3 december 2023 15:00

15:00, Neerijnen, Stroomhuis. Op zondag 3 december is er in Stroomhuis een concert van de groep Maat 41. Maat 41 is een semiprofessioneel vocaal sextet uit de omgeving van Utrecht. Het repertoire is gevarieerd: pop, klassiek, wereldmuziek en close harmony. Soms aangrijpend, dan weer met een knipoog. Een gezonde dosis zelfspot is nooit ver weg. Maat 41 ontstond als kwartet waarvan de zangers alle vier dezelfde schoenmaat bleken te hebben. Verder verwijst de naam naar vriendschap en natuurlijk naar muziek. Ooit hoopt de groep nog eens een arrangement te zingen van de maten 41 van bekende en/of mooie muziekstukken. Inmiddels is de schoenmaat niet meer het belangrijkste criterium en kon de groep uitgroeien tot een sextet (sopraan, mezzosopraan, alt, tenor, bariton en bas). Ze zingen voornamelijk a capella, soms met ritme begeleiding. De vocalisten van Maat 41 streven naar de perfecte mix van diverse muziekstijlen en willen graag een muzikaal verhaal overdragen waarmee ze hopen het publiek op verschillende manieren te raken. www.maat41.nl/video.Dit concert in de serie Wereldse Klanken op zondagmiddag 3 december begint om 15.00 uur. Entree: 20 euro. Voor reserveren zie www.stroomhuisneerijnen.nl. Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen en is rolstoeltoegankelijk.