Afbeelding
Foto:

Evensong in Advent in Sint Pieterskerk Tricht

woensdag 13 december 2023 20:00

20:00 uur, Tricht, Sint Pieterskerk. Op woensdagavond 13 december om 20:00 uur ‘s avonds zingt het Culemborg Chapel Choir onder leiding van Trichtenaar dirigent Arian Ooijevaar een Evensong in Advent in de Sint Pieterskerk in Tricht. 

Ieder jaar organiseert Evensong Culemborg in het najaar een project dat een aantal evensongs en een tweetal Festivals of Lessons & Carols instudeert en uitvoert in de Oud-Katholieke kerk van Culemborg. De evensong is een vesperdienst die vanaf de zestiende eeuw wordt gevierd in de Anglicaanse kerk (de Engelse staatskerk) en waarin elementen uit twee kloostergetijden (diensten die door monniken iedere dag moesten worden gevierd) zijn samengevoegd. 

Deze dienst is nog dagelijks te beleven in de grote kathedralen en colleges van oude universiteiten in Engeland. Het projectkoor – dat luistert naar de naam Culemborg Chapel Choir – laat zich muzikaal en inhoudelijk door deze Engelse traditie inspireren. 

De zeer sfeervolle evensong die op 13 december in Tricht wordt uitgevoerd zal staan in het teken van de Advent, de voorbereidingen op het kerstfeest, en zal naast traditionele elementen als preces and responses en magnificat and nunc dimmittis ook een aantal bekende carols bevatten, waarbij uit volle borst kan worden meegezongen. 

De kerk is open vanaf half acht. Bij de uitgang is gelegenheid om een bijdrage in de onkosten te geven.