Afbeelding
Foto: Thea Jagtenberg-Eikhout

Beleef het Dickens Festijn in Geldermalsen

zondag 10 december 2023 10:00

10:00, Geldermalsen, centrum. Op koopzondag 10 december organiseert de activiteiten commissie van Ondernemers vereniging Gastvrij Geldermalsen een dag terug naar de negentiende eeuw. 

De straten zullen gevuld zijn met diverse personages uit deze periode. Toneelgroep Elckerlyc brengt tweemaal het stuk ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens ten tonele op het plein. 

Straattheater
Stichting Victoriaans Dickens Tiel verleent hun medewerking en zal een uiteenlopend straattheater neerzetten door welgestelde dames en heren in weelderige kledij, divers werkvolk en natuurlijk de schoffies uit die tijd.

Ambachten
Mandenvlechten, wol spinnen, houtdraaien en touwslaan, allemaal ambachten uit vervlogen tijden. Tijdens het Dickens Festijn zijn ze weer aan het werk in Geldermalsen. Er wordt authentiek handwerk gedaan en de smid zal zijn hamers laten klinken. Ook paard en wagen klinken door de straten en men kan een ritje maken.

Winters tafereel
Koren, muzikanten en dansgroepen omlijsten dit winterse tafereel. Men kan genieten van de dieren. Er zijn versnaperingen als poffertjes, chocomel en glühwein. Bovendien is het koopzondag.