Afbeelding
Foto: Anne Marie Hoekstra

Film over dementie in de Pluk

woensdag 29 november 2023 19:30 tot 21:30

19:30-21:30 uur, Geldermalsen, de Pluk. Op woensdag 29 november  zal de theaterzaal van de Pluk worden ingezet als filmzaal. Op deze avond zal, in samenwerking met Stichting Lingefilm, de film Supernova van regisseur HarryMacqueen worden getoond, waarin het leven van liefdeskoppel Sam en Tusker op zijn kop komt te staan als het gevolg van dementie. 

Supernova Sam en Tusker zijn al twintig jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben is het belangrijkste in hun leven geworden. 

Dementie en liefde
Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

De film registreert, informeert, ontroerd en geeft herkenning, maar dramatiseert niet. Na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar na te praten, eigen ervaringen te delen en vragen te stellen onder begeleiding van een aantal (zorg)professionals. De film is op woensdag 29 november te zien tussen 19.30 en 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. 

Aanmelden
Het Alzheimer Trefpunt West Betuwe ondersteunt mantelzorgers en iedereen die te maken heeft met dementie graag met praktische informatie. Daarbij wil het hen tevens de gelegenheid bieden om ervaringen met anderen uit te wisselen. Wees welkom op onze filmavond en neem vooral iemand mee.

De toegang is gratis, aanmelden is gewenst en kan via: Leonie Bathoorn: l.bathoorn@alzheimervrijwilligers.nl of 06 3809 5381.