Lingemuzikanten
Lingemuzikanten Foto: Richard Bakker

Egerländer Play-in en miniconcert

zaterdag 8 oktober 2022 18:00

18:00, Rhenoy, De Betuwe Poort. De Egerländerkapel “De Lingemuzikanten” organiseert op zaterdag 8 oktober in Partycentrum De Betuwe Poort in Rhenoy een Egerländer Play-in.

Een bijzonder evenement voor muzikanten die op een gezellige manier kennis willen maken met Egerländermuziek. Er zullen vijf originele Egerländer en Tsjechische muziekstukken op de lessenaar komen te liggen die ingestudeerd gaan worden. Deze ingestudeerde muziekstukken zullen aan het begin van de avond door het gelegenheidsorkest worden uitgevoerd tijdens een mini-concert. Na dit concert wordt de avond voortgezet met een gezellig samenzijn. Deze Play-In is voor alle muzikanten die een blaasinstrument bespelen en noten kunnen lezen.

Individuele muzikanten als ook muziekgezelschappen kunnen deelnemen. Inmiddels hebben zich al meer dan 50 muzikanten aangemeld. De Play-in staat de gehele dag onder leiding van Vincent van Lent. Hij studeert de stukken met de muzikanten in en staat als kapelmeester ’s-avonds voor het orkest. Vincent is onder andere bekend als muzikant van Pater Moeskroen en Blech Bizar. Hij is daarnaast ook muzikaal leider bij Egerländerkapel de Reifholz Kapelle en orkestleider bij Wintercircus Martin Hanson.De repetities zijn van 10.00 uur tot 16.30 uur en het concert begint om 18.00 uur. Na het Play-in concert wordt de avond voortgezet met een gezellig samenzijn.

Publiek is gedurende de dag en ’s avonds van harte welkom om te luisteren. Voor informatie: bakkerrc@hetnet.nl  en www.lingemuzikanten.nl