Goudhoed
Goudhoed Foto: Aangeleverd

Paddenstoelenwandeling, Landgoed Waardenburg en Neerijnen

zondag 2 oktober 2022 10:00

10:00, Landgoed Waardenburg en Neerijnen. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 2 oktober een herfstwandeling over landgoed Waardenburg Neerijnen. 

Ze gaan samen met de deelnemers op zoek naar paddenstoelen in het parkbos van het landgoed. Het is elk jaar weer een verrassing welke paddenstoelen te zien zijn. Als het in de week voor deze wandeling veel regent, kunnen we veel paddenstoelen vinden. Ooit zijn er in het parkbos 285 verschillende soorten geteld. Paddenstoelen zijn de “vruchten” van de “plant” die onder grond, in een boom of op een dode tak zit. 

De boswachter besteedt onderweg ook aandacht aan de rol van paddenstoelen in het ecosysteem. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Start om 10.00 uur. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. www.glk.nl/excursies

Locatie