Familielezing bodemdieren bij GeoFort
Familielezing bodemdieren bij GeoFort Foto: Nederlands Instituut voor Ecologie

Familielezing Klimaat en bodemdieren bij GeoFort

zondag 2 oktober 2022 14:00 t/m 15:00

14:00, Herwijnen, GeoFort. Op zondag 2 oktober komt wetenschapper Ciska Veen een familielezing geven bij GeoFort tijdens het Weekend van de Wetenschap.

De bodem leeft! En al dat leven in de bodem zit niet stil, maar zorgt dat planten kunnen groeien, bladeren verteren, water wordt vastgehouden en het kan zelfs helpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. In deze lezing gaat Ciska samen met de deelnemers op ontdekkingstocht: welk leven is er onder je voeten, waarom is het belangrijk en hoe kan men zelf goed voor het bodemleven zorgen? Men kan ook meedoen aan proeven om uit te vinden hoe is het om een bodemdier te zijn.

De familielezing is gratis. Een ticket reserveren kan via de website van GeoFort. 

Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers. Zien restaurators aan het werk in een museum. En doen proeven in laboratoria.

Bodemdierdagen
De lezing sluit aan bij de Bodemdierdagen die gehouden worden van 23 september tot en met 5 oktober. Elk jaar rond Dierendag gaan overal in het land honderden mensen op bodemdierensafari. Geef je waarneming online door en draag bij aan citizen science: een groot onderzoeksproject waarin mensen in heel Nederland samenwerken. Op de website bodemdierendagen.nl staan tips om thuis mee doen.

Locatie